Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Szeptember 05. 07:56, kedd | Helyi
Forrás: facebook.com

A Magyar Dal Napja - könnyed zenei est Fehérváron

A Magyar Dal Napja - könnyed zenei est Fehérváron

Az idén az ASZMH-val karöltve rendezik a Magyar Dal Napját Székesfehérváron a Szabadművelődés Házában. Audiovizuális est, 2017. szeptember 10-én, sötétedéstől 23 óráig.

Az egyesület és vendégei sajátos értelmezésben ülik meg az ünnepet. Jazzoid zenék magyar előadóktól. Szabó Gábortól Ákos Stefin át Zagaron keresztül a Kerekes Bandig, csak bakelitről.A MAKE és a ASZMH közös rendezésésű eseményének a neve: "10. Lake Lounge a Magyar Dal Napján".

  • Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a program ingyenes.

Az alkotók sallangoktól mentesen, egyéni zenei interpretációval (egészséges nacionalizmussal) közelítik meg a témát. Kulturálisan a jazzoid zene a stílus, ezen belül pedig egy könnyed, "csendes ülős audiovizuális estét" kínálnak a székesfehérvári tóparton. A mainstreamtől elhatárolódva jelenítik meg a magyar könnyűzene alkotóinak gyöngyszemeit ezen ünnep alkalmából.

E szubkulturális program jazzoid zenei alapokra építkezve (mint a mississippi delta vidékéről származó afroamerikai bluest játszó Kárpátia együttes) jeleníti meg az elmúlt ötven év magyar előadóinak dalait. Repertoárukban törekednek a szövegcentrikus előadók ma is aktuális mondanivalóját kihangsúlyozni egy igényes, muzikális környezetbe ágyazva.

  • Ákos Stefitől Szabó Gáboron keresztül a Bizottságon át Yonderboi-ig, a Kerekes Band kortárs népzenéjétől a Kaláka együttes balkán beatjéig bezárólag. Zenei csemegék a tóparton, kardigán, pokróc elengedhetetlen.

A vizualitásban (fényfestés) is a street art kortárs globális-nemzeti vonalát jelenítik meg. Magyarázat helyett hadd álljon itt egy idézet Harmati Hedvigtől, a MAME textiltervező szakának tanszékvezetőjétől:

"Ha felveszek egy székely mellényt, amelynek gallérja szőrből készült, akkor itthon biztosan rám kenik, hogy szélsőjobbos vagyok. Ha ugyanezt egy francia kolléganőm húzza magára, akkor ő igazi tren setter" (újraszabva – uniós elnökségi project)

Az esemény Facebook oldala.

2017. szeptember 10. vasárnap
18 órától nyitott kapu

Büfé: lesz
Audió: DJ. Zöld, Néhai Bendegúz, Dr. Sax
Vizuál: Méhkas Dia Project

Székesfehérvár, Fürdő sor 3. (tópart)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.