Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. December 29. 07:38, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A nyugdíjak 1,6 százalékkal nőnek januártól

A nyugdíjak 1,6 százalékkal nőnek januártól

A nyugellátások és több más ellátás összege 1,6 százalékkal nő januártól.

A nyugellátások és egyes más ellátások 2016. januártól érvényes emeléséről szóló kormányrendelet szerint az 1,6 százalékos emelés több mint húsz járandóságot érint, a többi között az öregségi, az özvegyi, a szülői nyugdíjat, az árvaellátást, a baleseti hozzátartozói nyugellátást, a szolgálati járandóságot, a korhatár előtti ellátást, a rokkantsági ellátást, a rehabilitációs ellátást, a fogyatékossági támogatást, a vakok személyi járadékát, a polgármesterek közszolgálati járadékát.

A rokkantsági járadék jövő januártól érvényes havi összegét 34 475 forintban állapították meg. Emellett az úgynevezett nemzeti helytállásért elnevezésű pótlék összegének emeléséről is rendelkezik a jogszabály.

A januárra járó ellátásokat a jogosultak számára már emelt összegben kell folyósítani - olvasható a kormányrendeletben.

A jogszabály szerint, ha egy embernek egyidejűleg több, emelendő ellátást folyósítanak, az ellátásokat külön-külön kell emelni, de bizonyos összeghatárokat is rögzítenek.

Korábban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nyugdíj és egyéb ellátások emelésének bejelentésekor azt mondta: az intézkedés 2,6 millió embert érint. A miniszter ismertetése szerint jövőre szintén 1,6 százalékkal emelkednek a politikai rehabilitációs nyugdíjak és az 56-osok nemzeti helytállásáért adott pótlék összeghatára is.

Címkék: nyugdíj, nyugdíjas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk