Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Május 23. 15:11, szerda | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

A szombathelyi Falco lesz az Alba Fehérvár ellenfele az elődöntőben

A szombathelyi Falco lesz az Alba Fehérvár ellenfele az elődöntőben

Nem történt meglepetés, a középszakasz végén második helyen végző Falco legyőzte a Zalaegerszeget, így a szombathelyiekkel játszik a kosárlabda-bajnokság döntőjébe jutásért az Alba Fehérvár.

A párharc jövő hétfőn kezdődik Szombathelyen.

A középszakaszban itthon egy ponttal nyert az Alba a Falco ellen, idegenben tízzel kapott ki - ez a különbség eldöntötte, hogy a szombathelyiek végeznek előrébb a táblázaton, és akár a döntőig élvezhetik a pályaelőnyt a rájátszásban. De ahhoz, hogy bejussanak a döntőbe, az Albának is lesz egy-két szava, hiszen pályahátrány ide vagy oda, Dzunics Braniszlav csapatának is az a célja, hogy finálét játsszon. Nem lesz könnyű, hiszen az alapszakaszban is kikapott a Savaria Arénában (miközben itthon nyert), márpedig az elődöntőben legalább egyszer nyernie kellene ott ahhoz, hogy továbbjusson a három győzelemig tartó párharcból.

A Falco eddig egyetlen vereséget szenvedett el otthonában, így volt ez tavaly is, amikor épp az Alba győzte le a döntőben. Nem lehetetlen tehát, csak nagyon nehéz feladat, amit először jövő hétfőn, május 28-án próbálhat meg az Alba. Ezt követően 31-én, csütörtökön18 órától lesz az elődöntő első fehérvári mérkőzése, a további meccsnapok pedig június 3, 5, 7. A győztes bejut a döntőbe, a párharc vesztese a bronzéremért játszhat. A másik ágon a Szolnok már elődöntős, a Körmend - Kecskemét párharc még tart.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.