Városlista
2018. augusztus 22, szerda - Menyhért

Hírek

2018. Május 20. 16:46, vasárnap | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

A Vasasnak is hármat rúgott, újabb lépést tett a bajnoki cím felé a Vidi

A Vasasnak is hármat rúgott, újabb lépést tett a bajnoki cím felé a Vidi

A pontelőnnyel a táblázat élén álló Videoton a kiesőjelölt Vasas vendége volt a Szusza Ferenc Stadionban, és az egy hete a rivális Ferencvárost meglepő angyalföldiek ellen hamar előnybe került.

Hátul szervezett volt a Vidi, nem engedett sok esélyt az ellenfélnek, a második játékrésznek pedig az elején és a végén is betalált. Az újabb győzelemmel megőrizte vezető pozícióját a bajnokságban Marko Nikolics csapata.

Nagy szívességet tett az előző fordulóban a Ferencvárostól pontot rabló Vasas a Vidinek, „hálából” a fehérváriak már az 5. percben vezetést szereztek a fővárosi piros-kékek vendégeként. Kovács húzott befelé egy már elhalni látszó akció végén balról, lőtt, Nagy lábbal védett, de a kipattanó labdát a jól helyezkedő Stefan Scsepovics a kapu közepébe emelte. Álomkezdés volt, amit nem követett hasonló folytatás, a Vidi nem ambicionálta a támadásokat, hátul ellenben vészesen kihagyott egyszer, de Varga rossz hazaadását Kovácsik hiába adta majdnem az ex-vidis Barczinak, a csatár elől Vinícius menteni tudott. Ezután kakaskodások színesítették a meccset, meg az értük kiosztott sárga lapok – a Hadzicot „megbólintó” James kaphatott volna pirosat is… A 38. percben Varga lőhetett volna 15 méterről, de inkább továbbpasszolt, nem pontosan, és Hadzic lövésére odaértek a védők. Többet támadott a Vasas, de nem tudott helyzetet kialakítani a Vidi védelmével szemben.

A második félidőt is góllal indíthatta volna a listavezető, ha Juhász pontos és erős fejesénél nem véd bravúrral Nagy. Az 57. percben már nem segíthetett a kapus: Scsepovics visszaadta a kölcsönt Kovácsnak, most ő lőtt keresztbe és a Vidi 10-ese a hosszú oldalon érkezve a kapuba továbbított – a gólvonalon álló Jamesről vágódott a sarokba a labda. Hogy nincs lezárva a meccs, mutatta, hogy két perc múlva Gaál nagy helyzetbe került, Kovácsik remek mozdulattal védte a csatár lövését. A 64. percben ismét a Vidi kapusa mentett nagyot, Pavlov fejesénél reflexből, a levegőben úszva ütötte ki a labdát. Scsepovics-Scsepovics cserét követően a frissen beállt öcs, Marko azonnal helyzetbe került Kovács indításából, kevéssel fölé lőtt. A 79. percben Varga indított gyors kontrát, melynek végén ő lőhetett, de blokkolták. A legveszélyesebb fehérvári ezzel együtt Kovács volt, a 85. percben is csak centik választották el az újabb góltól, alig lőtt mellé. A 91. percben „csodacserét” hajtott végre a Vidi: Tamás Krisztián beállt, majd azzal a lendülettel megindult, és Scsepovics passzából a kapu bal oldalába bombázott.

Két utolsó meccsét két kiesőjelölt ellen egyaránt 3-0-ra nyerte a Vidi, és két fordulóval a bajnokság vége előtt biztosan a tabella élén marad a fehérvári csapat.

Vasas - Videoton 0-3 (0-1)
Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Vraga - Nikolov (Tamás), Hadzic, Pátkai - Kovács I. (Huszti), S. Scsepovics (M. Scsepovics)

Gl.: S. Scsepovics, Kovács I., Tamás.

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, vidi

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 21. 08:21, kedd | Sport

Ronaldo, Modric vagy Szalah lesz az előző idény legjobbja

Cristiano Ronaldo, Luka Modric és Mohamed Szalah közül kerül majd ki az előző idény legjobb játékosa az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szavazásán.

2018. Augusztus 19. 08:53, vasárnap | Sport

Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként.

2018. Augusztus 17. 13:31, péntek | Sport

Mitropa Kupa 2. hely!

Az abszolút 6. és a Mitropa Kupa 2. helyén fejezte be a Várkonyi-Makai kettős az Int. Baranya Kupát. A tavalyi győzelmet nem tudták megismételni a megerősödött mezőnyben -

2018. Augusztus 17. 13:30, péntek | Sport

A technika ördöge meglátogatott a Baranya Kupán

Hét gyorsot és egy pénteki prológot teljesített a Tim Gábor - Timár Tamás ralipáros a hétvégi Baranya Kupán. Stabilan tartották a kategória második helyüket végig a gyorsokon.