Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Október 07. 05:00, szombat | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

A világnaphoz kapcsolódó gyalogló események Fehérváron

A világnaphoz kapcsolódó gyalogló események Fehérváron

A Világ Gyalogló Nap (World Walking Day) Magyarországon valójában egy teljes hónap, hiszen október 1-31-ig több esemény is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Október első hétvégéjén sok helyen, így Székesfehérváron is lesznek programok a gyalogló nap keretében. A rendezvénysorozat célja: gyalogló alkalom szervezésével népszerűsíteni magát a gyaloglást.

Világ Gyalogló Nap egész októberben!

A gyaloglás, a séta rendszeresen űzve alkalmas eszköz lehet az egészség megtartására, társakkal, barátokkal, családdal közösen gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés. Ennek gyakorlati népszerűsítését szolgálják a Világ Gyalogló Nap keretében, vagy ahhoz kapcsolódóan szervezett túrák, gyaloglások, rövidebb-hosszabb séták. Ezek helye, ideje: idén egész októberben a helyi szervezők által kijelölt útvonalon és meghatározott időpontban.

  • Több városban, így Székesfehérváron is október első hétvégéjén, tehát 7-én és 8-án csatlakozhatnak gyalogló programhoz az érdeklődők. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség rendezi ez eseményeket, melyek kivétel nélkül ingyenesek, bárki csatlakozhat hozzájuk azzal, hogy a kezdési időpontban megjelenik és teljesíti a távot.

Október 7-én, szombaton két helyszínen lesz Fehérváron szervezett gyaloglás. Öreghegyen az Aranybulla emlékműtől a Bánya-tó érintésével a Milleniumi emlékműig tart a séta, ennél az eseménynél egyben lehetőség lesz Nordic Walkingos részvételre is. Gyülekezés az Aranybullánál, indulás 10 órakor, a gyaloglást Horváth István Nordic Walking-oktató vezeti.

Ugyanezen a napon a Bregyó-közi sportcentrumtól is indul egy gyaloglás, ez a Felsőváros területén zajlik Bregyó köz – Tóparti Gimnázium – Sörház tér – Malom u – Helyőrségi Klub – Zichy-liget – – Szt. Sebestyén templom útvonalon. Ez a program is 10 órakor kezdődik, vezetője Jánosi Zsuzsanna lesz.

Vasárnap, október 8-án három kapcsolódó program közül is választhatnak a mozogni vágyók. A Pentelei erdő területén, a tornapálya parkolójában lesz a gyülekező a délelőtti gyalogláshoz. A résztvevők megemlékeznek Gáspár Attila természetvédőről. A gyaloglást Csog Imre vezeti.

Az István Király Általános Iskolánál találkoznak azok, akik a palotavárosi tavak körül szeretnének sétálni, Jánosi Zsuzsanna vezetésével. És lesz gyaloglás a Halesz parkban is, itt a kórház buszparkolója a találkozási pont, vezető Garamvölgyi Zoltán. Mindhárom vasárnapi gyaloglás 10 órakor kezdődik.

Az érdeklődőket az időjárásnak megfelelő öltözetben várják a gyaloglások helyszínére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.