Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 09. 08:20, vasárnap | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Alba Fehérvár KC: bravúros döntetlen a Kisvárda ellen az első hazai bajnokin

Alba Fehérvár KC: bravúros döntetlen a Kisvárda ellen az első hazai bajnokin

Drámai végjátékban 23-23-as döntetlent harcolt ki az Alba a légiósok hadát felvonultató Kisvárda ellen.

Az első hazai mérkőzésen Deli Rita együttese végig pariban volt ellenfelével, ugyan a második félidőben ellépett három góllal a Várda, de a fehérváriak visszaküzdötték magukat, Nascimento üres kapus gólja pedig bravúrt és egy bajnoki pontot ért a Köfémben.

A mérkőzés előtt a Köfém SC 1991/1992-es csapatának tagjait köszöntötték, akik kiharcolták az élvonalbeli tagságot a női kézilabda bajnokságban és lerakták az alapjait a sportág további sikereinek, így például a 2005-ös EHF Kupa győzelemnek és annak, hogy a klub immár huszonhat esztendeje megszakítás nélkül tagja a világ egyik legerősebb női kézilabda bajnokságának.

A Kisvárda újkori története során csak harmadik szezonját kezdte az NBI-ben, de talán idén nyáron esett át a legnagyobb átalakításon, hiszen a teljes csapat kicserélődött, minőségi légiósok tömkelege érkezett a második fordulóra rendelt ellenfélhez. Az Alba Fehérvár KC homlokegyenest más koncepciót képvisel, hiszen rutinos játékosai mellett saját nevelésű játékosaira épít.

Már a mérkőzés elején is látszott, hogy ezt nyugodt szívvel teheti, hiszen a keretében kilenc (!) légióssal szereplő Kisvárda nem tudott meglépni, sőt! A szezon első hazai gólját Májer Krisztina szerezte, a szélső nagy kedvvel játszott az első félidőben. Ugyanakkor a fehérváriak fiatal kapusa, Mistina Kitty több szép védést is bemutatott. A Kisvárda agresszív védekezéssel próbálta elejét venni az Alba akcióinak, ennek ellenére az egész meccsen mindössze két emberelőnyt kapott az Alba. Ráadásul az elsőből úgy pörgött le tíz másodperc, hogy a labda játékon kívül volt, majd Klikovac amerikai futballban látható szereléssel rántotta le Mendyt... Ennek ellenére nem tágított a bravúr elérésétől a hazai együttes és, ha Gorshenina időn túli szabaddobása beakad, akár döntetlennel is fordulhattak volna a csapatok. Harminc percnyi játék után 11-10-re vezettek a vendégek.

Az előnyt az első félidő elején Pelczéder foszlatta szerte, majd folytatódott az adok-kapok. Gólokban és faultokban. Előbbieket a megtáltosodó Mendy szórta, utóbbiakat meg elsősorban a várdaiak. A játékrész derekán jött a holtpont az Alba számára, ugyanis az ellenfél elhúzott három góllal. A hazai kapuban pedig bemutatkozott itthon a Békéscsabától igazolt Györkös Rebeka.

Nascimento klasszis teljesítménye visszahozta a reményt és a hitet az Alba számára, a brazil szélső zsinórban négy gólt ragasztott a hálóba, Pelczéder találatával pedig 20-20-ra jöttek fel a fehérváriak az 55. percre. Óriási izgalmakat hozott a hajrá: a Kisvárda mindent egy lapra tett fel, a végjátékban lehozta kapusát és hét a hat ellen támadta a hazai kaput. Az Alba labdát szerzett, Nascimento bedobta az üres ketrecbe a 23-23-at jelentő gólt és mivel Deli Rita együttese a Kisvárda utolsó támadását is kivédekezte, rendkívül értékes pontot szerzett az első hazai bajnokin, hét meccsre növelve hazai veretlenségi sorozatát.

Alba Fehérvár KC - Kisvárdai KC 23-23 (10-11)

Alba Fehérvár KC: Mistina, Györkös, Vajk (kapusok), Májer 4, Mendy 4, Gorshenina 4, Pelczéder 3, Utasi, Tornóczky, Boldizsár, Nascimento 7 (1), Sztankovics 1, Temes, Szarka, Rózsás.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.