Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 01. 05:00, szombat | Sport
Forrás: MTI

Berkes nyerte a sakk ob-t

Berkes nyerte a sakk ob-t

Berkes Ferenc a pénteki, utolsó fordulóban aratott győzelmével megnyerte a férfiak Hévízen rendezett egyéni sakk bajnokságát.

A magyar szövetség honlapja szerint a kilencfordulós viadalt öt győzelem mellett négy döntetlennel zárta az indulók között a legmagasabb Élő-pontszámmal rendelkező Berkes. Mögötte Bánusz Tamás 6,5 ponttal zárt a második, Medvegy Zoltán 5,5 ponttal a harmadik helyen.
A végjáték izgalmasnak ígérkezett, mert az utolsó forduló előtt hárman is esélyesek voltak még a végső győzelemre. Közülük Medvegy világossal aránylag hamar kikapott, míg Bánusz begyűjtötte ugyan a teljes pontot, de ugyanígy tett az élen álló Berkes is. Utóbbi sötéttel is megtalálta a nyerő tervet Prohászka Péter ellen, s negyedik bajnoki címét szerezte meg.
"A tavalyi kudarcom után egyértelműen nyerni jöttem Hévízre, bár nem készültem külön-külön az ellenfeleimre - összegzett az MTI-nek Berkes az eredményhirdetés után. - Szerintem, kilenc éve, amióta indulok, ez volt a leggyengébb magyar bajnokság. Bár a legtöbb partit én nyertem, nem játszottam különösen jól, inkább a küzdőszellem vezetett eredményre. Finom gondolatokat játszottam meg, de a kivitelezésbe hibák csúsztak. Legjobb partimat az első fordulóban játszottam, Erdős Viktorral, a tavalyi bajnokkal. Ami az egész évet illeti, az nem volt sikeres, sokat hibáztam a partijaimban, gyakran jöttem ki rosszul előnyös helyzetekből."
A címvédő Erdős Viktor ötödik lett.
A nők hétfőtől Kisvárdán ülnek asztalhoz az ob-n.

Címkék: Sakk-Magyarország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.