Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Augusztus 10. 18:49, csütörtök | Helyi
Forrás: feol.hu

Bevonják a vasút környékét is a fizetős parkolás rendszerébe

Bevonják a vasút környékét is a fizetős parkolás rendszerébe

Szeptember 1-jétől újabb területekkel bővülnek lakossági és képviselői kérésre a fizetős parkolásba bevont parkolók. Augusztus 14-től juthatnak hozzá a bérletekhez a lakók (is).

A városi közgyűlés még június 16-án fogadta el azt az előterjesztést, amely szerint szeptember 1-től újabb parkolókat vonnak be a zónás rendszerbe. Amint Márkus Tibortól megtudta a feol.hu, augusztus 14-től kezdik el kiadni a lakossági és egyéb bérleteket. Természetesen az ellenőrök szórólapokon is értesítik az érintett területeken parkoló autók tulajdonosait, hogy ne érje őket meglepetésként a változás.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a vasútállomás előtti, jelenleg ingyenes, ám túlzsúfolt parkolót is bevonják a fizetős rendszerbe, ide egy automata kerül ki. Sokan már kora reggel elfoglalják autójukkal itt a parkolót, s csak a munkájuk végén, este távoznak.

A cél az, hogy ebben a parkolóban nagyobb legyen a mozgás, a vonathoz kihozott unokát, gyermeket tegyék ki itt az autósok, s menjenek tovább. Ennek érdekében vezetik be a fizetős rendszert, ezzel párhuzamosan pedig a remények szerint hamarosan megnyitják a MÁV területén kialakított, mintegy száz férőhelyes P+R parkolót az egész napos parkolás számára.

A Béke téri tömb belső parkolói, illetve az Erkel Ferenc utcai parkolók szintén bekerülnek a fizetős zónába, hiszen a lakók gyakran nem találnak a házuk környékén parkolóhelyet, annyian állnak le ide autóikkal. Ide két új automata kerül ki. Ezen túl a Prohászka templom előtti parkoló, illetve a templom melletti Kaszap István utca lesz fizetős.

A város egy másik területén, a Palotavárosban is lesz egy új zónás terület: a Sziget 3-5 melletti „U" alakú parkoló, ami szintén lakossági, képviselői kérésre kerül a zónás rendszerbe.

Ezek közül a Prohászka templom előtti parkoló lesz a hármas övezetben, a többi kettesbe kerül. Aki szeptember 1-jétől a hármas zónában szeretne egy konkrét parkolóra bérletet venni, annak ez arányosítva év végéig 4570 forintjába kerül. A lakossági bérlet arányosított díja pedig 1130 forint lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.