Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 13. 05:00, péntek | Sport

Chris és a felturbózott mezőny!

Chris és a felturbózott mezőny!

Füge Krisztián - Suzuki Swift - PROEX AC2000 Racing Team
Szlovákia Ring - Autós Gyorsasági verseny. Interjú Füge Krisztiánnal, a hétvégi Szlovákiaringi gyorsasági futam előtt.

Kedves Chris!

Az RRC SUZUKI SWIFT KUPÁ-ban jelenleg, te vagy a legjobb ProexSport Kft-és versenyző. Mögötted Fred és Horváth Bence szerepel. Gondoltad az év elején, hogy a házibajnokságban ilyen előkelő helyet fogsz elérni?

- Valamilyen szinten várható volt, mivel hármunk közül én versenyzek a legrégebben, és nekem is van a legtöbb verseny tapasztalatom. Viszont ők előbb utcán vezettek és utána verseny pályán, sajnos nekem nem volt ilyes féle tapasztalatom. Mindketten ügyesek csak a tapasztalat hiányzik, a verseny szituációkat nem megfelelően kezeli a Fred. Általában kiesik, illetve olyan szituációba keveredik ami esetenként büntetést von maga után illetve gyakran összetöri a kocsit a csata közben Ha ezeket megtanulná - akarná kezelni - akkor ő is benne lenne az első 7-ben. Bencéről nem ejtenék szót, mivel ő csak 2-3 versenyen vett rész és a továbbiakba nem fog indulni, de neki is meg van a tempója.

Három hét telt el az utolsó Szlovákia ringi futam óta. Mennyire tudtál rápihenni illetve rákészülni a mostani versenyre?

- A mostani verseny előtt nem mondhatni, hogy pihenéssel töltöttem az időm, mivel az iskola is elkezdődött, de igyekszem kihozni magamból a legjobbat. Edzések voltak, vannak, lesznek mint mindig. Szóval a felkészülés nem szokott annyira problémás lenni, csak egy-két helyen pl: tavaly a Redbull ringen nem ismertem a pályát. Három edzés lehetőség volt a kvali előtti nap és kétezer köbcenti feletti autókkal egy időben szóval... Tegnap egésznap edzetünk, ma is lesz egy edzés, de igazából össze számolva kilométerben itt mentem a legtöbbet.

Ez a hétvégi verseny az utolsó előtti a Gyorsasági OB 2013 versenynaptárjában. Mészáros Gábor áll előtted a tabellán. Van-e esély elékerülni az utolsó két futam alatt?

- A mostani állás szerint esélyem nincs. Mivel megfogyatkozott a mezőny, így hívtak még pilótákat pl: a Kis Norbit, meg még nem tudom kiket, de az biztos hogy még erősebb lett a mezőny.

Elkezdődött az iskola szezon. Megtudhatjuk, hogy milyen iskolába jársz és mit tanulsz?

- Jelenleg a Zrínyi Miklós Gimnázium 11-es tanulója vagyok. Nincs kiemelt tantárgy amit tanulnék, ez egy informatika szakos osztály, de csak két évig volt informatika órám, ebből a tárgyból ugye bár már leérettségiztem. 11-ben már fakultációt kell felvenni, én angol-t vettem fel.

Köszönöm szépen a támogatóimnak a segítségüket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!