Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Augusztus 09. 13:18, csütörtök | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Edzenek, készülnek, ismerkednek a Fehérvár AV19 játékosai

Edzenek, készülnek, ismerkednek a Fehérvár AV19 játékosai

Már a második hetét kezdte meg jégen a Fehérvár AV19. Az EBEL-szezon rajtjáig még nagyon sok van hátra, de a fehérvári játékosok minden jégen töltött perccel egyre jobban megismerik egymást.

A játékosokat pedig nem kíméli Hannu Järvenpää vezetőedző. Nem véletlenül, hiszen együttesével szemben kimondva, kimondatlanul a szurkolók elvárása a rájátszásba kerülés. Pénteken jön az első edzőmeccs: a Volán Nyitrán lép pályára.

A Volán egyik új igazolása, Zack Philips számára egy régi ismerős is segít abban, hogy minél hamarabb beilleszkedjen: „Svédországban játszottam két évvel ezelőtt, majd az Egyesült Királyságban, Nottinghamban töltöttem egyet, szóval ez lesz a harmadik szezonom Európában. Ismerem az EBEL-t, több barátom is játszik a ligában. Erős, gyors bajnokság, izgatottam várom a rajtot. A Fehérvárról is csak jókat hallottam. Jonathan Hartyt ismerem a csapatból, sokat beszélgettem vele a döntésem előtt. Tudom, hogy a szurkolók fantasztikusak, minden együtt van ahhoz, hogy sikeres évünk legyen. A srácok barátságosan fogadtak. A város is tetszik, közel lakom a belvároshoz, így már volt időm kicsit körbenézni. Magamról annyit, hogy vérbeli csatár vagyok, gólerősnek tartom magam, de a gólpasszokkal sem állok hadilábon. És persze ha kell, a védőharmadban is be tudok segíteni. Alapvetően támadó szellemű játékos vagyok, de a pálya egész területén hasznosnak tartom magam.”

Ha Philipsnek nagy segítség, hogy Hartyval ismerik egymást, akkor mit mondjon a fehérváriak friss finn légiósa, Harri Tikkanen, aki a következő szezonban Székesfehérváron több honfitársával is együtt játszhat majd? „Ellenfélként is jó volt itt játszani, hiszen a szurkolók remek hangulatot teremtenek! Sosem játszottam ilyen hangos közönség előtt, szóval nagyon izgatott vagyok, hogy hétről hétre itt játszhatok majd. Az edzőnket, Hannu Järvenpää-t ismerem már, korábban Finnországban dolgoztunk együtt. Felhívott, és csupa jó dolgot mondott a klubról, a városról. Nem volt nehéz a döntés, hogy itt folytassam. Több finn csapattársam is van, és bár az öltözőben angolul beszélünk, azért megkönnyíti az életemet ez. Hogy jégen mennyit számít majd, az a sorok összetételétől is függ, de Tero Koskirantával tavaly együtt játszottam, nagyon jól ismerjük egymást, és Arttu Luttinen ellen is játszottam már. Meglátjuk, ebből a jégen mit tudunk kihozni! Minden meccsen a legjobbat akarom nyújtani, elkövetek mindent, amit csak lehet, hogy a Fehérvár ott legyen a rájátszásban. Ha ez sikerül, nagyon boldog leszek!”

Ryan Glenn, a Fehérvár AV19 új kanadai légiósa sem gondolkodott sokat, amikor befutott a Volán ajánlata: „Hallottam már másoktól a csapatról, könnyű döntés volt ide igazolnom. Tisztában vagyok vele, hogy az idősebbek közé tartozom, az a dolgom, hogy a tapasztalatommal segítsek a csapatnak. Abszolút profi körülmények és szervezettség vesz körül, mindenre odafigyelnek. Elsőre azt kérdeztem, hol vagyok, de Fehérvár egy remek város, az emberek nagyon kedvesek, szóval boldog vagyok itt!”

Tero Koskiranta számára nem ismeretlen a fehérvári közeg, hiszen a finn légiós a Medveščaktól érkezett Székesfehérvárra, a zágrábiak mezében pedig már játszott az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban: „Amikor a Medveščakkal itt játszottunk, éreztem, hogy remek az atmoszféra. A szurkolók nagyon összetartók. Mindig pozitív élmény volt itt jégen lenni, a legjobb meccseimet itt játszottam. Végiggondoltam a lehetőségeimet, Hannu Järvenpää hívott, én meg igent mondtam. Komoly céljai vannak a klubnak, az idei keret pedig nagyon jónak tűnik. Úgy érzem, meg tudunk felelni az elvárásoknak. Jó játékosokat igazolt a csapat, ezt láthatjuk a statisztikákból is. Jó csapatunk van, amely ebben a ligában is jónak számít. Szeretek gólt szerezni és lehetőséget teremteni a csapattársaimnak. A titkom leginkább annyi, hogy keményen dolgozom. Akik láttak, tudhatják: minden meccsen beleadok mindent!”

szekesfehervar.hu

Címkék: Fehérvár AV19, hoki

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.