Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Január 10. 18:22, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

ÉLMÉNYMEDENCE, CSÚSZDÁK ÉS VIZES JÁTSZÓTÉR IS ÉPÜL A STRANDON

ÉLMÉNYMEDENCE, CSÚSZDÁK ÉS VIZES JÁTSZÓTÉR IS ÉPÜL A STRANDON

Ősz elején kezdődtek a munkálatok a strandon, ahonnan több mint 700 köbméter bontott betonelemet és régi járdát szállítottak el.

Január elején már a kivitelezés kevésbé látványos részét, a közművek építését végzik a Városgondnokság szakemberei és elkezdték a medencék helyén a földmunkát, hogy mielőbb ki lehessen önteni a két új medence vasbeton szerkezetét.

A két leglátványosabb új elem a strandon egy nagy csúszdás medence és egy élmény medence lesz, de megújul az összes sétány, lesznek pergolák, új napozóhelyek és a büfék is hangulatos új megjelenést fognak kapni. Az élmény medencében a csobogók mellett egy áramoltató is lesz, a csúszdás pedig egy kerek alakú medence lesz, ahova 6-7 méter magasról vezet majd három csúszda. A egyik csúszda olyan széles lesz, hogy akár matracon, vagy a családok együtt is le tudnak majd rajta csúszni.

Újdonság lesz még a strandon és az egész városban is, hogy épül egy vizes játszótér a gyermekmedence mellett. A képen ennek az élményelemnek a terve látható.

A SprayPark egy olyan speciális játszótér, amely nyáron hűsítő vízpermettel, vízsugarakkal teszi a játszóteret izgalmassá a gyerekeknek, ahol egymást is locsolhatják majd.

A hármas csúszdás medence mellett egy áramoltatóval ellátott ovális medence épül, továbbá a gyermekmedence is új vizes játékelemeket kap.

A terv az, hogy június elejére meg lehessen nyitni a már felújított strandot. Addig azonban még nagyon sok munka van hátra és remélem, hogy sem az időjárás, sem pedig egyéb váratlan dolog nem befolyásolja a befejezési határidőt – mondta Bozai István városgondnok. A teljes beruházás több mint négyszáz millió forintba kerül majd.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.