Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 26. 10:25, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Első fokon 14 év fegyház a gyermekét tóba ölő asszonynak

Első fokon 14 év fegyház a gyermekét tóba ölő asszonynak

Első fokon 14 év fegyházbüntetésre ítélte a Győri Törvényszék csütörtökön azt a szlovák nőt, aki egy mosonmagyaróvári tóba ölte kisfiát tavaly decemberben.

Köszler Ferenc tanácsa 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölésben és személyi szabadság megsértésében mondta ki bűnösnek az asszonyt. Az utóbbi vádpontban azért, mert tette elkövetése előtt férjét - aki hónapokkal korábban kezdeményezte válásukat, és akinél a bíróság elhelyezte közös gyermeküket - bezárta a fürdőszobába. Így indult hároméves fiával a tóhoz, amelynek jeges vízébe tette a gyermeket, aki abba belefulladt.
A bíró indokolása szerint nem állt helyt az a védői felvetés, hogy az asszony kiterjesztett öngyilkosság elkövetését tervezte, mivel valóságban egy emberölés után vetett volna véget életének.
Köszler Ferenc utalt arra az ítélethirdetés során, hogy súlyos kettősség volt észlelhető a Lubomíra Höff által a bíróságon elmondottakban. "Nehéz volt eldönteni, hogy a gyereket sajnálja, hogy meghalt, vagy saját magát" - mondta.
A bíró megjegyezte: a vádlott nem elmebeteg, nem gyengeelméjű, de személyiségzavaros, ez azonban nem befolyásolta tette elkövetésekor, hogy felismerje annak következményeit. Márpedig abból, hogy az úszni nem tudó gyermeket az egyméteres, jeges vízbe tette, egyértelmű, hogy kívánta annak halálát.
Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott pedig jelezte, enyhítésért fellebbez.
A nő azt kérte a bíróságtól, hogy Szlovákiában tölthesse le büntetését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön