Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Augusztus 22. 18:15, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: okkfehervar.hu

Erzsébet-utalványok átvétele augusztusban

Erzsébet-utalványok átvétele augusztusban

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jogosultak emelt támogatást kapnak.

Székesfehérvár jegyzője ezúton is tájékoztatja a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy Erzsébet-utalványaikat augusztus 23-24-én vehetik át a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatán.

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény értelmében a gyámhatóság annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága a tárgyév augusztus 1-jén fennáll, természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jogosultak emelt támogatásként 6 500.- Ft értékű utalványcsomagot kapnak.

Az utalványokat 2017. augusztus 23-án, szerdán 8-18 óra között és augusztus 24-én, csütörtökön 8-16 óra között lehet átvenni Székesfehérváron, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatán (Kossuth Lajos utca).

Az utalványokat kizárólag személyesen, a kérelmet benyújtó szülő, vagy más törvényes képviselő/nagykorú veheti át. Az átvételhez személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány szükséges (személyi igazolvány, vagy kártya formátumú vezetői engedély, vagy útlevél, és minden esetben a lakcímkártya).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni