Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. December 19. 09:05, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ezentúl QR-kódokkal ellenőrizhető a sertéshús származása

Ezentúl QR-kódokkal ellenőrizhető a sertéshús származása

A Kiváló minőségű sertés (KMS) eredetigazolási rendszer keretében okostelefonnal beolvasható QR-kóddal lehet ellenőrizni a pultban lévő sertéshús származását

- mondta a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. Németh Antal közölte: a tesztüzem befejeződött, most zajlik a rendszer széleskörű bevezetése.

Kitért arra, hogy eddig több mint 640 vágóhíd és feldolgozóüzem jelentkezett be a KMS-minősítésre, és 289-en már meg is kapták a védjegyet.

A KMS-védjegyet viselő áru esetén garantált, hogy a sertés Magyarországon született, kizárólag GMO-mentes gabonán nevelkedett és a húsa meghatározott márványozottságú és sajátos, különleges íz- és illatvilágú.

A sertésstratégiára jövőre 1,15 milliárd forintot szán a kormány. Ebből a minőségellenőrzés mellett infrastrukturális és minőségi fejlesztéseket is végrehajtanak, egyebek mellett a herceghalmi kutatóintézetben, ahol a sertésállomány fejlesztésével kapcsolatos kutatásokat végzik - ismertette.

Címkék: hús, qr kód, sertés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk