Városlista
2018. augusztus 22, szerda - Menyhért

Hírek

2018. Július 13. 14:05, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Fehérvári séfnek szurkolhatunk a Global Chefs Challenge világdöntőjében

Fehérvári séfnek szurkolhatunk a Global Chefs Challenge világdöntőjében

A fehérvári Adamek Balázs és segítője, Murányi Mercédesz commis pénteken hajnalban kezdte meg a versenyzést,

melynek keretén belül 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket a Global Chefs Challenge 2018-as világdöntőjében.

Adamek Balázs több éve vezeti a Diófa Vendéglő konyháját, emellett folyamatosan keresi a kihívásokat. Murányi Mercédesz két éve került a szakmába, a 67 Étterem és Bistro konyháján dolgozik.

A magyar delegáció július 10-én kedden érkezett meg a World Association of Chefs Societes (WorldChefs) kuala lumpuri kongresszusára. A világdöntőn a magyar színeket szakácsok és cukrászok is képviselik. A csapattal van Adamek Balázsék felkészítője, a fehérvári 67 étterem séfje, Volenter István is.

Helyi idő szerint péntek reggel 7.15-kor - magyar idő szerint 01.15-kor - kezdte meg Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis a versenyzést, melynek keretén belül 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket.

A menüt a megadott kötelező alapanyagokra építették fel és hónapokon át gyakoroltak. 5 óra alatt készíteniük kellett egy vegetáriánus előételt, egy meleg előételt, egy főételt és egy desszertet és ezeket feltálalni a rendelkezésre álló idő alatt. Kötelező alapanyagként többek között Kaluga Queen kaviárt, Sterling fehér halibutot, holland borjú karajt és két különböző Dilmah teát is fel kellett használniuk.

Az eredmények a szombat esti gálavacsorán derülnek ki, és adják át a díjakat a világ minden pontjáról kongresszusra érkezett közel 2000 fő delegált előtt.

Az izgalmak azonban nem érnek ezzel véget, hiszen szombaton a szintén világdöntőbe jutott magyar cukrász párosért is szurkolhatunk. Szombat reggel Maczák Anna cukrász séf és Marosi Mónika commis mutatkozik be a világ előtt.

szekesfehervar.hu

Címkék: gasztronómia

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 21. 15:27, kedd | Helyi

Módosított útvonalon közlekednek a buszok a Sprint Triatlon és a Sport Nagyhét alatt

Augusztus 22-én, szerdától augusztus 25-én, szombaton üzemzárásig a Sport Nagyhét és Sprint Triatlon Európa-kupa miatt több helyi járatos busz terelőútvonalon közlekedik.

2018. Augusztus 21. 15:18, kedd | Helyi

Másodfokú hőségriasztás - Székesfehérvár polgármesterének tájékoztatója

Másodfokú hőségriasztást rendelt el az Országos Tisztifőorvosi feladatokat ellátó Főosztályvezető augusztus 23-án, csütörtökön 24 óráig.

2018. Augusztus 17. 13:03, péntek | Helyi

Útépítésekről, kerékpárutak tervezéséről és a 2022-es Aranybulla emlékévről is döntöttek

Az Alba Regia Középiskolai és Felsőoktatási ösztöndíjak kibővítése és a 2022-es esztendő emlékévvé nyilvánítása mellett a Széchenyi út – Horvát István utca kereszteződésében egy negyedik,

2018. Augusztus 17. 09:58, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozások az augusztus 20-i ünnepi programok alatt

Az augusztus 20-i ünnepi programok miatt hétfőn egész napra lezárják a parkolókat a Kossuth utcában és a Szent István téren.