Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 28. 10:58, hétfő | Helyi
Forrás: fmc.hu

Felavatták a mesteredző szobrát, a tervek szerint a Vidi egyéb legendáit is megörökítenék a stadion körül

Felavatták a mesteredző szobrát, a tervek szerint a Vidi egyéb legendáit is megörökítenék a stadion körül

Szeretnénk megmutatni a klub és a város kapcsolatát, a Videoton-értékeket - mondta az avatón a polgármester.

A Fehérvár FC - Mezőkövesd bajnoki előtt ünnepélyes keretek között avatták fel a Sóstói Stadionnál Kovács Ferenc szobrát. A Videoton legendás mesteredzője, későbbi tiszteletbeli örökös elnöke legnagyobb sikerét az 1984/85-ös UEFA-kupa-döntőbe jutással érte el. Abban a csapatban olyan játékosok is szerepeltek, akik Kovács Ferenc előző fehérvári korszakában fiatal, saját nevelésű futballistaként már megmutatták tehetségüket. Közülük Csongrádi Ferenc, az "UEFA-Vidi" csapatkapitánya beszédet mondott a szoboravatón.

Büszkén állunk most itt a szobrod előtt, amely az idők végezetéig emlékeztetni fog mindenkit becsületes, kemény, áldozatos munkádra és az együtt töltött szép évekre

- mondta Csongrádi. A Vidi hajdani, rendkívül eredményes utánpótlás-nevelésére jellemző, hogy az 1976-os bajnoki ezüstérmes, majd 1985-ös UEFA-kupa döntős csapatban is több, a klub szakemberei által felfedezett labdarúgó szerepelt. Akkoriban a Videotoné volt az egyik legjobb nevelőműhely, így nem meglepő, hogy a fehérvári futball más ikonjai is szobrot vagy emlékművet érdemelnének a szurkolók szerint.

Erről beszélt köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármester is. „A klubbal, a szurkolókkal közösen álmodott jövőképünk első állomása Nagy Benedek alkotása, hiszen

a tervünk az, hogy itt, a stadion körül a klub történetének legjelesebb személyiségeit valamilyen módon megelevenítsük. Szeretnénk megmutatni ennek a klubnak, illetve a klub és a város kapcsolatának történetét, azokat az értékeket, amelyek miatt mi Videotonon-szurkolók vagyunk, ami miatt jóban és rosszban is kitartunk a csapat mellett.

Kovács Ferenc szobrát az egykori játékosok az utánpótlás tagjai, a szurkolók előtt avatták fel. Cser-Palkovics András, Balogh Attila ügyvezető, Juhász Roland sportigazgató és Csongrádi Ferenc mellett a mesteredző fia, Kovács Ferenc is részt vett a műalkotás leleplezésén.

fmc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.