Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 06. 09:02, vasárnap | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Futott az eredmény után, szoros vereséget szenvedett az Alba Fehérvár Pécsen

Futott az eredmény után, szoros vereséget szenvedett az Alba Fehérvár Pécsen

Újabb idegenbeli nehéz meccs várt a fehérváriakra a kosárlabda-bajnokságban.

A PVSK ősszel nyerni tudott az Alba csarnokában, és most is sokkal jobban kezdett, tizennégy ponttal nyerte az első negyedet. Felállt az Alba, az utolsó negyedben volt egyenlő is az állás, de vezetni nem sikerült, a kulcspillanatokban hibáztak a vendégek. Így szoros vereség lett a vége.

A Pácsnek nem sikerültek az év végi mérkőzései, pedig sokan a szezon meglepetés csapatának titulálták őket. Javítani akartak, és sokkal jobban kezdtek, Pongó vezérletével ponterősek voltak, miközben az Alba a harmadik percben talált be először. A negyed felénél 19-4 állt a táblán, akkor csökkent a különbség, amikor a csereként beálló Filipovics Márkó triplákkal szállt be a meccsbe. De így is jobb volt a pécsi statisztika, a negyed végére csaknem visszaállt a tizenötpontos hazai előny.

A második tíz percet Cartwright kosarai vezették fel és egy 7-0-ás rohammal életjelt adott Jesus Ramirez együttese. A védekezés is keményebb lett, nem voltak könnyű helyzetei a Pécsnek, amelyet a rutinos rókák, Budimir és Csirics húztak elsősorban. Az Alba vezére, Lóránt is "megérkezett", hat ponttra zárkózott az Alba, de minden kihagyást büntettek a hazaiak. Keller Iván is sokat vállalt, ebben a negyedben is főleg a magyar játékosokat dícsérhettük az Albában. A végén aztán Freeman is betalált, látótávolságpon belül volt a Fehérvár.

Szünet után Csirics kezdte ismét növelni a pécsi előnyt, egy ideig ismét hatékony volt a baranyai védekezés, illetve pontatlan az Alba. Megint beállt az első negyedben látott különbség, de a negyed második fele fordulatot hozott. 54-40 után hat perc alatt csak két pontot engedett a Pécsnek az Alba, egy 8-0-ás részhajrával felzárkózott és nyílttá tette a hajrát. Ebbena több leszedett lepattanónak is volt szerepe, kár, hogy a dobószázalék még mindig nem javult eleget.

Freeman kosarával már csak egy duplányi előnye maradt a korábban oly magabiztos Pécsnek, amely a játékvezetők felfogására sem panaszkodhatott. Küzdőképességből ugyanakkor jól vizsgáztak a fekete-fehérek, mert amikor kellett, tudtak kosarat szerezni. Kellettek persze az Alba hibái, kihagyott büntetők, eladott labdák is ahhoz, hogy ne forduljon a kocka. Budimir fontos kosaraival úgy tűnt, megnyugtatóan rendezi a helyzetet a Pécs, ismét tízzel vezetett. Ekkor beindultak az amerikaiak az Albában, Freeman és Heath pontjaival éppen 10-0-át repesztett a vendégcsapat, és 2:20-szal a vége előtt egyenlő volt! Csakhogy mint korábban, megint kosarakkal reagált a Pécs, és erre már nem volt válasz. Kimaradtak a fontos fehérvári dobások, végül a büntetőket rendre bedobó hazaiak behúzták a meccset. Az álmos kezdést sajnálhatja igazán az Alba.

PVSK - Alba Fehérvár 78-73 (29-15, 15-23, 12-14, 22-21)

Alba: Tóth P., Freeman 16/6, Zeno 5, Lóránt P. 13. Heath 12. Csere: Cartwright 5/3, Filipovics 10/6, Keller I. 10/6, Bullock 2, Takács M.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.