Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Július 30. 14:05, péntek | Helyi
Forrás: székesfehérvár.hu

Gyerekeket szállított - jogsi nélkül, lejárt forgalmival és hamis rendszámmal vezette a buszt

Gyerekeket szállított - jogsi nélkül, lejárt forgalmival és hamis rendszámmal vezette a buszt

Még csak egy napja tart a „European Operation Bus” közlekedési akció az országban, de a fejér megyei rendőrök az M7-es autópályán már kiszűrtek egy olyan gyerekeket szállító autóbuszt, mely lejárt műszaki engedéllyel, másik járm

Az autóbuszok közúti közlekedésének ellenőrzésére kiterjedő TISPOL akció során a fejér megyei rendőrök az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a Pákozdi pihenőhelyen ellenőriztek csütörtökön délután. Ennek során állítottak meg egy Iveco autóbuszt, melynek összesen 48 utasa volt, köztük többségében gyerekek. A jármű és a sofőr ellenőrzése során a gépkocsivezető a rendőröknek sem forgalmi engedélyt, sem menetlevelet, sem a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott engedélyt, sem belföldi személyszállító igazolványt átadni nem tudott, valamint a menetíró készülékben lévő 24 órán túl semmiféle igazolást nem tudott átadni az elmúlt 28 nap során végzett tevékenységéről. A vezetői engedélye ellenőrzése során kiderült, hogy annak orvosi érvényessége 2008. decemberében lejárt. Az autóbusz további ellenőrzése során a rendőrök azt is megállapították, hogy a járművön lévő forgalmi rendszámot egy olyan IKARUS buszra adták ki, ami a sofőr feleségének tulajdonában van. Kiderült a rendszámot a buszsofőr cserélte ki, tekintve, hogy az általa vezetett autóbusz – ami szintén a felesége tulajdonában van – műszaki érvényessége 2008. júliusában lejárt, és azt 2010. februárban hat hónapra kitiltották a forgalomból. A rendőrök így az autóbuszról az utasokat leszállították, a gyerekek és kísérőik továbbszállítására intézkedés történt. A 48 éves dabasi férfivel szemben az egyedi azonosító jel meghamisítása miatt büntetőeljárás, míg a többi szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.