Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Augusztus 02. 08:08, csütörtök | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Győzött és továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőjében a MOL Vidi

Győzött és továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőjében a MOL Vidi

Ahogy azt sejteni lehetett, nem rohant fejjel a falnak a MOL Vidi, de így is gól- és emberelőnyben vonulhatott szünetre a fehérvári csapat.

A folytatásban sem jutott igazi helyzetig a Ludogorec, szervezetten védekezett és összesítésben 1-0-s különbséggel továbbjutott a Mol Vidi!

Marko Nikolics már a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón leszögezte, nem vállal felesleges kockázatot a Vidi – ennek szellemében a Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Huszti, Varga – Nego, Kovács (Pátkai), Hadzic (Nikolov) – M. Scsepovics (S. Scsepovics) kezdőt jelölte a szerb mester a Ludogorec elleni visszavágóra. Vagyis csak egy poszton változtatott az első meccshez képest, az akkor sérült Hadzic visszakerült Nikolov helyére. Bár csakugyan nem kezdett agresszív letámadással, így is a Vidié volt a meccs első helyzete, Kovács iramodott meg és vitte lövőhelyzetig a labdát, mintegy 18 méterről leadott lökete azonban fölé szállt. Komoly gólszerzési lehetőséget ezután sokáig egyik csapat sem alakított ki, mezőnyben ugyanakkor alaposan gyűrték egymást, és a 40. percben emberelőnybe került a Vidi, miután Misidjan megkapta második sárga lapját. Rögtön ezután kétszer is hatalmasat védett a Ludogorec kapusa, Renán, előbb Nego lövését, majd Stopira fejesét fogta, de hát három a magyar igazság – a 45. percben Huszti beadása és Stopira csúsztatása után Anel Hadzic megszerezte a vezetést a Vidinek!

A második félidőt a Vidi kezdte jobban, de Hadzic kecsegtető helyzetben kapu fölé lőtt, miként a túloldalon Goralski is. Az 58. percben Nego lövését fogta Renán, válaszul Marcelinho próbálkozásánál Kovácsik hárított. A 77. percben Stefan Scsepovics centerezése után Huszti került tiszta ziccerbe, de Renán ismét bravúrt mutatott be. A Ludogorec távoli lövésekkel, szabadrúgásokkal próbálkozott, a 83. percben a kapufáig is eljutott, a ráadásban Keserü tekerése kerülte el a kaput. Nego mindent eldönthetett volna, de ziccerben mellé gurított, a Vidi azonban kihúzta kapott gól nélkül, és 1-0-ra legyőzte a Ludogorecet, ezzel a BL-selejtező harmadik körébe jutott.

MOL Vidi FC - Ludogorec 1-0 (1-0)
Gl: Hadzic

Vezetőedzői nyilatkozatok:

Marko Nikolics:
Gratulálok a csapatomnak! Jól játszottunk, a játékosok olyanok voltak, mintha katonák lettek volna a gyepen, mindenki tette a dolgát. Tartottuk a taktikát, de persze könnyebb volt tíz ember ellen. A játékosok a kiállításnál remekül megérezték, mennyire fontos a félidőből hátralevő néhány perc. Négy meccsünk még biztosan lesz a nemzetközi porondon, sokan nem látják, mennyire kemény megpróbáltatás így a versenynaptár. A Malmö személyében egy nagyon erős, igazi európai csapat lesz az ellenfelünk. A visszavágó előtt azt mondtam, álmodnunk kell, most pedig folytatnunk kell ezt az álmot! Természetesen gratulálok a Ludogorecnek is, remek csapatról van szó, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Paulo Autuori:
Összességében nem játszottunk jól, a második félidőben egyértelműen hiányzott a szív. A kiállítás miatt emocionálisan megbomlott az egyensúly. Vura első sárga lapját oda nem illő ítéletnek tartom, a másodiknál a játékvezetőnek kellett interpretálnia a helyzetet, egyébként nem szoktam kommentálni a bírói döntéseket. Egy ilyen párharcban csak egy győztes van, ez most nem az én csapatom volt.

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, MOL Vidi, vidi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.