Városlista
2019. február 17, vasárnap - Donát

Hírek

2017. Augusztus 18. 09:13, péntek | Helyi sport
Forrás: Sztupa Balázs/kapakupa.hu

III. Sárosd Kapa-Kupa verseny, augusztus 26-án

III. Sárosd Kapa-Kupa verseny, augusztus 26-án

Egy cseppet sem hétköznapi programmal készül idén is Sárosd: harmadik alkalommal rendezik meg a Kapa-Kupát, a kerti erőgépek és kormányzóik csatáját. De lesz sok más program is...

(A cikkben látható képek korábbi Kapa-Kupákon készültek.)

A 2017-ben megalakult Sárosd Kapa-Kupa Kapálógép Motorsport Egyesület szervezésében kerül megrendezésre augusztus 26-án egy különleges rendezvény, a Sárosd Kapa-Kupa viadal. A szervezők nagy reményekkel vágtak bele a verseny előkészületeibe. Az augusztus 1-i nevezési határidő lezárásával ők maguk is meglepődtek hogy milyen nagy érdeklődés övezi az országban egyedülálló rendezvényt. 44 nevezést rögzítettek ami a legelső verseny indulói létszámát tekintve több mint háromszoros növekedést mutat.

38 férfi induló mellett, a másik figyelemre méltó adat, hogy 6 hölgy is megméretteti magát a viadalon. A versenyzők 7 megyéből 25 településről érkeznek és 33 versenykapát fognak felvonultatni.

Fontos megemlíteni hogy az idei évtől a Kapa-Kupa hivatalos főszponzora a nemesvámosi kertészeti gépeket gyártó vállalat az MTD Hungária Kft. akik hatalmas lökést adnak verseny népszerűségének.

Ennek köszönhetően számos támogató vállalkozás állt a verseny mellé, akik nélkül nehéz lenne sikerre vinni egy ilyen futamot. A rendezvény fő gerincét a kapálógépek versenye adja, emellett számos érdekes programot sikerült még tető alá hozniuk a szervezőknek.

A láncfűrészek szerelmeseinek is érdemes lesz kilátogatnia Sárosdra, hiszen a Fűrészmánia csapata bemutatót fog tartani veterán, és különleges, ritka fűrészgépekkel, illetve lánccserélő versenyre invitálják a kilátogató nézőket, akik közül a leggyorsabb, értékes díjjal térhet haza. Őket elkíséri Varga Norbert pázmándi fafaragó is, aki felajánlotta hogy a helyszínen készíti el egyedi díjait a dobogósoknak.

A Suzuki König jóvoltából kipróbálhatóak lesznek a „mi autónk” legújabb modelljei, valamint bemutatkoznak a legendás viking hajós logós autómárka legújabb modelljei is a Lada Sipos kereskedésből.

A Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet ezúttal mezőgazdasági témában villant, a Pázmándi Spájz egyesület csodás termékeit, portékáit mutatja be az érdeklődőknek.

A szervezők, hogy megköszönjék a vendégeknek a verseny iránt tanúsított érdeklődését, néhány szerencsés nézőnek lehetősége nyílik elutaznia Görögországba: Azaz, 2 db 3 személyes görögországi szállásfelajánlást sorsolnak ki a nézők között! A részvétel részletei a helyszínen derülnek ki.

Kertigépek is lesznek szép számmal, melyeket ki is lehet próbálni. A gyerekek pedálos traktorokkal ügyeskedhetnek - arcfestés, csillámtetoválás, kisvonat is várja őket.

Bemutatót tart a Kálozi Dirty Stunt Team akik motoros ügyességüket csillantják meg. A napot a kora este kezdődő akusztikus kerti partival zárják ahonnan a kockás terítő és a szalonnasütés sem hiányozhat.

Természetesen a lóerők hangja idén is Lorán Barnabás Trabarna lesz!

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Kapcsolat:
Sztupa Balázs: +36/20 553-9266
http://kapakupa.hu/

Helyszín:
2433 Sárosd, Lovaspálya
(Erdei u. - Zrínyi u. kereszteződése)

Térkép:

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 17. 08:12, vasárnap | Belföld

Átadták a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat

Kató Ibolya, az erdélyi, illyefalvi Keresztyén Ifjúsági és Diakóniai Alapítvány (KIDA) vezetője vehette át idén a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat szombaton Budapesten.

2019. Február 17. 07:02, vasárnap | Életmód

Az e-cigaretta egy új kutatás szerint mégsem olyan ártalmatlan

Az e-cigarettázásnak súlyosabb egészségügyi konzekvenciái lehetnek, mint az korábban gondolták - állítják amerikai kutatók, akik szerint az e-cigarettázás rákkal kapcsolatba hozható genetikai változásokat indíthat el.

2019. Február 17. 05:00, vasárnap | Kék hírek

Meghalt egy égő házban talált ember Nagyszakácsiban

Meghalt egy ember, akit égő házból hoztak ki a tűzoltók Nagyszakácsiban szombaton - tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

2019. Február 17. 05:00, vasárnap | Belföld

Országos allergia rizikótérképre lenne szükség

Országos allergia rizikótérképre lenne szükség, mert annak segítségével hatékonyabban lehetne szervezni az ellátást és a pollencsökkentést - közölte Nékám Kristóf allergológus szombaton az M1 csatornán.