Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 03. 13:20, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Jelentősen csökkent a város felé a várakozási idő a plusz sáv megépítésével

Jelentősen csökkent a város felé a várakozási idő a plusz sáv megépítésével

Befejeződött a város egyik legforgalmasabb kereszteződésében egy plusz kanyarodósáv kiépítése.

A város felé vezető oldalon egy külön jobbra és balra kanyarodó sáv között kettő egyenesen haladó sávot alakítottak ki, ami jelentősen csökkentette a várakozási időt a kereszteződésben. A munka folytatódik és a második ütemben külön vezetett kerékpárút és járda épül ezen a szakaszon.

A teljes beruházás bruttó 106 millió forintból készült el. A projekt második ütemében gyalogos és kerékpáros felületeket alakítanak ki.

Székesfehérvár egyik legforgalmasabb kereszteződésében az elmúlt években tisztán látszott, hogy mekkora a forgalomnövekedés a városban. 2015-höz képest 2018-ra a személygépjárművek száma 38 ezerről 49 ezerre növekedett, amit érezni is lehet a város útjain, különösen a kereszteződésekben – mondta a város polgármestere Cser-Palkovics András. Ezzel a beruházással a problémát enyhíteni lehetett nem megoldani, azt a déli összekötő út megépítése oldhatja meg, melynek előkészítése és engedélyeztetése is halad – emelte ki.

A kereszteződésben hétfőn reggel tartott bejárást Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője.

Mészáros Attila alpolgármester, az Alsóváros és a Tóváros önkormányzati képviselője elmondta, hogy aki a déli városrészből megy a városközpont felé, a Széchenyi - Horvát István kereszteződésen keresztül közlekedik, ahol reggelente nagy torlódások szoktak lenni. "Az Alsóváros utolsó utcájában lakom és nap mint nap erre közlekedek, látom és érzékelem is a változást: gyakorlatilag a felére csökkent a bejutási idő a városba, mióta megépült a negyedik sáv."

Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője arról is beszélt, hogy forgalomszámlálást végeznek a kibővült kereszteződésben és tavasszal a lámpák finomhangolásával valószínűleg tovább lehet javítani az áteresztőképességét a csomópontnak.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.