Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 15. 13:00, kedd | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Jogtalanul használt autóval menekült a rendőrök elől a férfi Győrben - Videó

Jogtalanul használt autóval menekült a rendőrök elől a férfi Győrben - Videó

A Győri Járási Ügyészség hat bűncselekmény miatt emelt vádat egy 29 éves, letartóztatott, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfival szemben.

A férfit korábban cserbenhagyás vétsége miatt ítélték felfüggesztett szabadságvesztésre és közúti járművezetéstől eltiltásra.

A vádirati tényállás szerint a férfi tavaly nyáron ki akart békülni barátnőjével, aki ezt nem akarta, ezért az utcán összevesztek. A férfi ezért kést vett elő, fenyegetni kezdte a nőt, aki emiatt inkább beült egy autóba. A férfi ekkor mérgében az autó szélvédőjének dobta a kést, majd végigkarcolta az autó oldalát, ezt követően pedig megrugdosta az autót jobb oldali két ajtaját, amitől azok behorpadtak. Az autóban 260.360 forint kár keletkezett.

Fél évvel később a férfi és barátnője bántalmaztak egy férfit az utcán azért, mert a sértett elhagyta a hölgy lányát. A férfi egy másfél méter hosszú vascsővel ütötte a sértettet, a nő pedig belerúgott és leköpte őt. A sértettnek könnyű sérülései keletkeztek.

A férfi egy hónap múlva bérbe vett egy autót, a járművet azonban határidőre nem vitte vissza, azt tovább használta, míg az autót a sértett keresni kezdte. A járművel a férfi idén márciusban Győrben veszélyes közlekedési manővereket hajtott végre, hogy az őt igazoltatni szándékozó rendőrök elől meneküljön. Ennek során két másik járművel kapcsolatban is közvetlen veszélyhelyzetet teremtett.

Az autót aznap a tulajdonosa a rendőröktől sérült állapotban visszakapta.

Az ügyészség a férfival szemben rongálás vétsége, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, jármű önkényes elvételének bűntette, eltiltás hatálya alatti vezetés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. Vele szemben négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Barátnőjével szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete a vád.

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság nyomozott, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön