Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. November 14. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Jövő évtől egységes módszertan alapján mérik a rádiók hallgatottságát

Jövő évtől egységes módszertan alapján mérik a rádiók hallgatottságát

A jövő év elejétől már elérhetők lesznek az egységes módszertan alapján készült rádiós hallgatottságmérési adatok a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján - tájékoztatta az NMHH közleményben az MTI-t.

Az NMHH szerdán lezárult közbeszerzési pályázatának eredményeként a hazai rádiószektorban a következő három évre egységes és átlátható mérési módszertan alapján elkezdődnek a rádiós hallgatottsági mérések és kutatások - tartalmazza a közlemény.

Mint írják, a rádiós piac szereplőivel lefolytatott szakmai egyeztetésen kialakított egységes módszertan szerint ezentúl országosan, valamint budapesti és helyi szinten a rádiók hallgatottságmérését a pályázatnyertes M-Meter Kutató és Elemző Kft. és a Kantar Hoffmann Kft. konzorciuma fogja elvégezni.

A hatóság a nyilvánosság megfelelő tájékoztatása érdekében a hallgatottságmérés periodicitásához igazodóan havonta, negyedévente és félévente a felmérés alapadatairól, eredményeiről összefoglalókat készít és azokat közzéteszi a saját honlapján; az összefoglalók bárki számára ingyen elérhetők.

Ugyanakkor a felmérések részletes eredményei a hatóság elektronikus felületein csak a hazai rádiós médiaszolgáltatók számára, illetve azok számára lesznek elérhetőek, akik az NMHH-nál nyilvántartásba vett médiaszolgáltatóval médiaügynökségi vagy médiaértékesítési szerződéssel rendelkeznek.

Azok a rádiók, amelyek nyilatkozatban hozzájárulnak adataik publikálásához, hozzáférhetnek a többi mért szolgáltató adataihoz is. Akik viszont ezt nem teszik meg, kizárólag a saját adataik megismerésére lesznek jogosultak - hangsúlyozzák.

Az NMHH a kutatás sikere érdekében telefonos és online ügyfélszolgálatot is működtet majd munkanapokon 9 és 17 óra között, amely a mért rádiós médiaszolgáltatók és az egyéb felhasználók rendelkezésére áll - tartalmazza a közlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során