Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 23. 09:11, kedd | Sport
Forrás: feol.hu

Két hazai összecsapással hangolhat az EBEL újabb etapjára a Fehérvár AV19

Két hazai összecsapással hangolhat az EBEL újabb etapjára a Fehérvár AV19

Az EBEL 42. fordulójában 2-0-s vezetése után a hosszabbításban kapott ki 3-2-re a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata. A kék-fehérek már a középszakaszra fókuszálhatnak.

Azzal, hogy a Fehérvár AV19 1 pontot szerzett csak a közvetlen rivális, tabellaszomszéd Dornbirn EC vendégeként, eldőlt, hogy már matematikai esélye sem maradt elérni az azonnali rájátszástagsággal bíró hatodik helyet. Az alapszakasz 10. pozíciójában tanyázó fehérváriak már nem foghatják be a jelenleg hatodik helyen álló Medvescak Zagrebet.

– Az első két harmadban jól mentünk, megszereztük a vezetést, aztán a záró játékrészben túl sok kiállítást kaptunk, ez pedig a győzelmünkbe került. Nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy azt szerettük volna, ráadásul a hosszabbításban a saját játékosunk ütőjéről került a korong a hálóba. Összességében csalódott vagyok a hétvégi teljesítményünkkel kapcsolatosan, de a múlt héten mutatott játékhoz képest előreléptünk. Ez sajnos most nem mutatkozott meg pontokban, az alapszakasz két záró fordulójában, úgy gondolom, egyszerű, de eredményes játékot kell játszanunk, a héten pedig az edzéseken a jó szokások gyakorlására kell fektetnünk a hangsúlyt – vélekedett Hannu Järvenpää, a fehérváriak vezetőedzője a dornbirni összecsapást követően.

A finn tréner már a múlt hét elején – mikor aláírta a következő szezonra szóló szerződését – érzékeltette: nem biztos, hogy a csapat már az alapszakaszban bebiztosítja helyét a playoffba. Pénteken és vasárnap a Zágrábot és a Salzburgot fogadja a Volán, de ezeken a találkozókon inkább már a középszakaszra hangol. Az EBEL következő etapjában a 7.-12. helyen végzett együttesek viaskodnak egymással egy oda-vissza kör keretében, hogy eldöntsék, melyik az a két alakulat, amely csatlakozik a rájátszás mezőnyéhez. A szerzett pontok száma azonban fontos, hogy jó pozícióból kezdhessék a sorsdöntő meccssorozatot.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.