Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. November 27. 09:24, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Kettő tonna élelmiszer adomány gyűlt össze nehéz sorsú gyermekeknek

Kettő tonna élelmiszer adomány gyűlt össze nehéz sorsú gyermekeknek

Mintegy 30 óra alatt több mint kettő tonna tartós élelmiszer adományt gyűjtött a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 45 Önkéntese a Magyar Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtésének

kereteink belül Székesfehérváron az Aszalvölgyi úti Tesco jótékony vásárlói adományaiból. Idén 2,1 tonna élelmiszert tudtak gyűjteni, köszönhetően a fehérváriaknak.

Az adománygyűjtési programban az egyesület önkénteseinek soraiban a Garzon Baráti Kör, az egyesület több mint tíz tagja valamint volt állami gondozott fiatalok, a Vasvári, a Bugát, és a Ciszter gimnazistái közül pedig mintegy húszan dolgoztak azért, hogy a gyermek és lakásotthonokban, szociális otthonokban élő gyermekek és volt állami gondozott sérült fiatalok élelmiszerrel való ellátását bővíthessék karácsony közeledtével.

A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület vállalta, hogy 25 napon belül 438 fő a saját családjuk nélkül nevelkedő, gyermek és fiatal, valamint több nehéz sorsú volt állami gondozott számára személyesen adja át a hétvégén gyűjtött tartós élelmiszer adományt, amely a liszten, cukron, rizsen, tésztán, olajon, tejen, konzerveken kívül édességeket is fog tartalmazni.

November utolsó hétvégéjén a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület hetedik éve csatlakozik a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül Európa más élelmiszer bankjai által egy időben szervezett hasonló gyűjtéshez.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.