Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Augusztus 12. 16:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Királyi Napok Székesfehérváron - hétvégén kezdődnek a programok

Királyi Napok Székesfehérváron - hétvégén kezdődnek a programok

Augusztus 15. és 20. között tizenötödik alkalommal rendezik meg a Királyi Napokat Székesfehérváron. Idén mintegy 110 program várja a látogatókat: a fesztivál az ún. nulladik nappal kezdődik augusztus 14-én szombaton, amikor a Kalyi Jag e

A XV. Királyi Napokra a Burját Köztársaság, Costa Rica, Észak-Ciprus, Franciaország, Horvátország, Kanada, Olaszország, Sri Lanka, Taiwan és Törökország táncosai érkeznek Székesfehérvárra. A Táncházban megrendezett programokra napi és kedvezményes heti jegyek már válthatók. A Városház téri programok természetesen ingyenesek! Brájer Éva a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke arról is beszélt a rendezvény sajtótájékoztatóján, hogy tavaly elindult az ún. nulladik nap, ahol színvonalas programokkal várják a vendégeket. 2009-ben az Állami Népiegyüttes volt a vendég, idén pedig a Kalyi Jag együttes lép majd fel a Főtéren. Mint mondta arra kérték a Méhkasaula Kulturális Egyesületet, hogy a belvárosi épületek fényfestésében segítsenek. Augusztus 15-én más kísérő programja is lesz a fesztiválnak: az elmúlt 15 év fotóiból rendeznek kiállítást a Városázán, így lesz lehetősége bemenni a Városházára bárkinek, aki a belvárosban jár a programokon. Arról is beszélt, hogy a megyei és a városi kézműves egyesület is kitelepül a fesztivál ideje alatt: ők a Hősök terén állítanak majd ki. A Turisztikai Bizottság elnöke a sajtótájékoztatón megköszönte a Közművelődési Iroda munkatársainak is a munkáját. Botos József a Királyi Napok fesztiváligazgatója is felhívta a figyelmet a fesztivál kísérőprogramjaira. Mint mondta mintegy 110 program lesz az idei Királyi Napokon. Kiemelte, hogy minden csoport úton van vagy megérkezett már Székesfehérvárra. Ollerinyi Tamás a fesztivál titkára arra hívta fel a figyelmet, hogy 15-én és 20-án este hétkor indul a felvonulás a Táncháztól. Ha esetleg rossz idő lenne akkor pedig az ARÉV Sportcsarnokban lesz a záró és a nyitó program. Arra is felhívta a figyelmet, hogy 17 órakor az Országalmánál különböző zenekarok adnak majd koncertet. A Városház téren pedig minden nap este hat órakor kezdődnek a programok. A Táncházban a hagyományokhoz hűen nemzetközi folkestek és gasztronómiai bemutatók is lesznek. Farnadi Judit a Széna Egyesület a Családokért vezetője elmondta, hogy több éve jelen vannak ők is a bébiringatóval a fesztiválon. Széna Mami Bébi Ringatójában a kisgyerekes családoknak, anyukáknak lehetőségük van megfelelő környezetben tisztába tenni, megetetni, szoptatni a kicsiket, sőt ha elfogyott a pelenka vagy nincs popsitörlő azt is biztosítanak a sátorban. A babaringató a Hiemer-ház bejáratánál az Oskola utcában található majd a Királyi Napok ideje alatt minden nap délután négy órától este fél kilencig. A bébiringató ingyenes szolgáltatás lesz a Királyi Napokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.