Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 12. 08:59, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Közműfelújításokkal kezdődik a Bartók Béla tér felújítása

Közműfelújításokkal kezdődik a Bartók Béla tér felújítása

A közművek felújításával és cseréjével kezdődik, majd a tér közösségi funkcióinak kialakításával folytatódik a Bartók Béla tér felújítása, ami egy újabb olyan tere a városnak,

mely igazi közösségi térré varázsolható. Miközben megújul a burkolat, a téren kialakul a lehetősége annak is, hogy különböző rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas lesz.

Első ütemben a tér alatt húzódó közművezetékek rendezése és cseréje, bontási, tereprendezési feladatok elvégzése történik meg a mostani munkaterület átadásával. Ezt követően zöldterület-rendezés, burkolatépítés, utcabútorok és színpad térrész kialakítása történik majd a téren. A felújítással létrejön egy olyan, legalább 400 fő befogadására alkalmas közösségi tér, amely lehetővé teszi a város kulturális, közösségi arculatának a megújítását és hozzájárul a kulturális és közösségi szolgáltatások infrastrukturális helyzetének és minőségének javulásához.

A téren hétfőn délelőtt tartott bejárást Cser-Palkovics András polgármester és Zugor Zsuzsanna, a Helyi Akció Csoport és az ECHO Innovációs Műhely elnöke a kivitelezővel és a szakemberekkel közösen.

Egy nagyon fontos beruházás kezdődik a Bartók Béla téren, ahol a munkaterület átadás megtörtént és hamarosan elkezdődik a téren a közművek felújítása és cseréje – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. „Közel 3500 négyzetméternyi közösségi tér és közterület újul meg több, mint 320 millió forintból, melyből 261 milliónyi Európai Uniós forrás, a fennmaradó részt pedig Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A Bartók Béla tér felújításával szeretnénk folytatni azt a programot, amit a Fő utca felújításával kezdtünk és például tavaly az Országzászló térrel és a Jávor Ottó térrel folytattunk. Ez a tér is egy olyan tere a városnak, mely igazi közösségi térré varázsolható. Miközben megújul a burkolat, a téren kialakul a lehetősége annak is, hogy különböző rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas lesz, nem elfelejtve azt, hogy az itt található intézmények maguk is ki tudnak majd hozni a térre programokat.” A város polgármestere köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a felújítás előkészítő munkálataiban és türelmet, megértést kért a felújítás időtartama alatt. Cser-Palkovics András hangsúlyozta, hogy a következő évek nagy feladata, hogy a Szent István tér és a Kossuth utca felújítása megtörténhessen.

A befejezés tervezett határideje 2020. szeptember 30., azonban a munka előrehaladását befolyásolják a tér közelében tervezett egyéb beruházások, így a Szent István Király Múzeum Rendházának megújítása, a Csók István Képtár építészeti felújítása, a Ciszterci Szent István Gimnázium bővítése és a SZÉPHŐ Zrt. távhő-rekonstrukciója.

A közművek felújítását a Konstruktor Kft kezdi hamarosan a viziközművek felújításával és cseréjével, mellette pedig alvállalkozójuk a Lászlóvill Kft a közvilágítás felújítását végzi el. Ganczer Gábor ügyvezető elmondta, hogy az ivóvíz vezetéket a mind a Jókai, mind az Oskola utcában az Ady Endre utcától egészen a tér végéig teljesen kicserélik. A szennyvízcsatorna hálózatot részleges bontással alakítják át oly módon, hogy bélelik a meglévő vezetékeket. A munkálatok befejezésére hat hónap áll a vállalkozó rendelkezésére, de szeretnének a határidő előtt végezni a kivitelezéssel.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.