Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Július 12. 10:23, hétfő | Helyi
Forrás: székesfehérvár.hu

Leállíthatja a kormány a Volánbusz tendert

Leállíthatja a kormány a Volánbusz tendert

Felülvizsgálja és várhatóan le is állítja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Volánbusz hatvan darab elővárosi autóbuszra kiírt közbeszerzését - írja a hirszerzo.hu. Az ok: a minisztérium szerint a kiírás olyan, hogy magyar vállalko

A Volánbusz még 2009 márciusában hirdetett pályázatot húsz kéttengelyes, és negyven három tengelyes alacsonypadlós autóbuszra, további húsz-húsz darab opciós megvételével kecsegtetve a leendő nyertest. A tender végeredményét az egyik pályázó, az Alfa Busz kft. háromszor is megtámadta, de a jogorvoslati eljárás után mindannyiszor a székesfehérvári társaság lett a vesztes. A cég ezért bejelentette, hogy elbocsátásokra kényszerül, és csődvédelmet kért. Az alacsony padlós autóbuszokra, valamint 100 százalékos opcióra vonatkozó tenderből azzal az indokkal zárta ki a székesfehérvári buszgyártót ismételten a Volánbusz Zrt., hogy az ajánlott járművek fordulékonysága nem megfelelő: a kifogást már korábban alaptalannak minősítette a Magyar Buszgyártók Szövetsége. A szervezet álláspontja szerint az Alfa Busz pályázata műszaki paramétereiben, s árával is kedvezőbb volt a tender győztese, a kínai Xiamen JKing Long Ltd. ajánlatánál. Az Alfa Busz Kft. 2002-től dolgozik az Ikarus egykori székesfehérvári telephelyén. 10 milliárd forint termelési értéket produkál, évi 130-150 buszt készít és értékesít itthon és a kelet-európai piacokon. 200 dolgozót foglalkoztat, és beszállítóként legalább ugyanannyinak ad munkát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.