Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Január 20. 16:47, szombat | Sport
Forrás: feol.hu

Macedón középpályást igazolt az edzőmeccsre hangoló Videoton

Macedón középpályást igazolt az edzőmeccsre hangoló Videoton

Miközben a Videoton FC labdarúgó csapata a spanyolországi Benidorm-ban edzőtáborozott, a klub megállapodott a macedón válogatott középpályással, Boban Nikolovval.

Boban Nikolov a fehérváriak harmadik téli igazolása Tomás Tujvel és Huszti Szabolcs után. A macedón játékos már csatlakozott is leendő társaihoz Benidormban.

A 23 éves labdarúgó 16 éves korától a Gheorghe Hagi nevével fémjelzett labdarúgó akadémián nevelkedett, majd a Viitorul Constanta színeiben mutatkozott be a felnőttek között a román élvonalban, 33 meccsen lépet pályára. 2015 nyarán visszatért Macedóniába és az elmúlt három kiírást zsinórban megnyerő Vardar Szkopje labdarúgója lett. Legnagyobb sikerét azonban nem a hazai pontvadászatban, hanem európai színtéren érte el: a nyári európai kupaselejtezők során ugyanis csapatával kiejtette a svéd Malmöt a Bajnokok Ligájából, majd a dán Köbenhavn ugyan túl nagy falatnak bizonyult, de az Európa Liga selejtezőiben a török Fenerbahcén is túljutva kvalifikáltak a csoportkörbe. Az ősszel egy Rosenborg elleni döntetlen alkalmával szereztek pontot, Nikolov pedig – ahogy a selejtezőkben is – az összes mérkőzésen pályára lépett. Karrierje során a bajnokságban 10-szer volt eredményes, de emellett a már említett Malmö elleni párharc mindkét mérkőzésén, majd a koppenhágai együttes ellen is betalált a kapuba.

– Nagyon boldog vagyok, hogy a Videoton FC-hez igazoltam. Szeretném már most leszögezni, hogy azzal a határozott céllal érkeztem, hogy bajnok legyek a Vidivel. Ennek eléréséhez minden körülmény adott, a játékosállomány, a szakmai stáb és az infrastruktúra is kiváló – vélekedett a vidi.hu-n Boban Nikolov. – Az ősszel nagy bravúrt hajtottunk végre a Vardar Szkopjéval, hiszen sikerült bejutnunk az Európa Liga csoportkörébe, ami egy fiatal játékosnak különösen nagy élmény. Biztos vagyok benne ugyanakkor, hogy nem ez volt az utolsó alkalom pályafutásom során, amikor a főtáblán játszhattam. Székesfehérváron még jobb esélyekkel indulhatunk majd el a nemzetközi kupaőszhöz vezető úton.

– Célunk volt, hogy a középpályát tovább erősítsük, illetve növeljük a versenyhelyzetet ebben a csapatrészben is. Boban Nikolovot egy ideje figyeljük, követjük a pályafutását – mondta a Videoton FC sportigazgatója, Kovács Zoltán. – Nemzetközi szintet is megtapasztalt játékos, aki már hazája felnőtt válogatottjában is szerepelt, és további fejlődési potenciállal bír.

A fehérváriak péntek délelőtt nem edzettek, csak délután volt közös tréningjük, melyen már munkába állt Boban Nikolov is.

A Videoton szombaton 15.30 órakor a kínai élvonalban újonc Beijing Renhe alakulata ellen vívja idei első felkészülési mérkőzését. A pekingiek már túl vannak egy összecsapáson az edzőtáborban, az osztrák Rapid Wien együttese 4-2-re verte őket Spanyolországban.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.