Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 21. 13:31, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció:pixabay

Május 17-én lesz az Artmozik éjszakája

Május 17-én lesz az Artmozik éjszakája

Öt fővárosi művészmozi 14 termében rendezik meg május 17-én este 6 órától másnap reggel 6 óráig az idei Artmozik éjszakáját.

A vetítések egyetlen belépő megvásárlásával korlátlanul látogathatók a Művész, Puskin, Toldi és Tabán mozikban, valamint a Kino Caféban, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A vetítéssorozaton több alkotást is láthat premier előtt a közönség, például a Yao utazása című francia-szengáli filmet Omary Sy, vagy a Csillagok határán című alkotást Robert Pattinson főszereplésével. Bemutatják A szavak ereje című angol, valamint a Mr. Casanova című francia romantikus történelmi alkotást, a spanyol kultrendező Pedro Almodóvar új filmjét, a Fájdalom és dicsőséget, valamint Lou Jenet francia rendező Pajzán kíváncsiság című erotikus drámáját.

Friss bemutató lesz A szívek királynője és a magyar underground együttesekre fókuszáló Pécsi szál című zenés film is. Mindezek mellett műsorra tűzik Lars von Trier dán rendező A ház, amit Jack épített című filmjét, a Lady Gaga főszereplésével készült Csillag születiket, a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs alkotást, valamint Gaspar Noé legutóbbi, Extázis című munkáját is.

Több olyan film is szerepel a műsorban, amelyeket már nem vetítenek a magyar mozikban és most láthatók utoljára nagyvásznon: köztük, a Sóhajok című misztikus thriller, az azóta Európa-szerte többször feldolgozott Teljesen idegenek című olasz vígjáték, vagy Nicolas Cage főszereplésével a Joe című amerikai filmdráma.

A részletes program az artmozi.hu weboldalon érhető el.

Címkék: artmozi, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott