Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Október 26. 06:23, csütörtök | Bulvár
Forrás: hirtv.hu / atv.hu

Marton László mégsem pereli Sárosdi Lillát (videók)

Marton László mégsem pereli Sárosdi Lillát (videók)

Mégsem perel Marton László, akit már nyolc nő vádol szexuális zaklatással – tudta meg a Független Hírügynökség.

A rendezőről Sárosdi Lilla színésznő állította azt október közepén, hogy orális szexre akarta kényszeríteni. Akkor a Vígszínház főrendezője hazugságnak nevezte a vádakat és azt ígérte, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket. Azóta viszont többen is (8 áldozat) hasonló zaklatásról számoltak be és a színésznő mellé álltak, azt ígérve, hogy egy esetleges eljárásban tanúskodnának.

  • Marton négy napja mondott le a Vígszínház főrendezői posztjáról, az általa rendezett darab premierjét is lefújták. Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület a botrány hatására kezdeményezi egy olyan felület létrehozását, ahol az áldozatok a jövőben név nélkül tehetnek bejelentést a hasonló esetekről.

Egy abuzált (erőszakolt) ember nem meri felvállalni a szégyenét. Ezért várt húsz évig Sárosdi Lilla, hogy elmondja: szexuálisan zaklatta a neves rendező.

UPDATE

Sárosdi Lilla elmondta, mit vár Marton Lászlótól

Sárosdi nem lepődött meg, hogy az általa és más nők által is zaklatással vádolt rendező nem indít pert.

Sárosdi Lillát nem lepte meg, hogy keddi sajtóhírek szerint Marton László eláll attól a rágalmazási pertől, amelyet korábban az őt ért zaklatási vádak miatt emlegetni kezdett. A színésznő az ATV-ben beszélt arról, szerinte „elég nyilvánvaló” volt, hogy a rendező végül nem fog perelni, különösen azok után, hogy más nők is – Sárosdin kívül eddig nyolc – állt elő hasonló, Martont illető vádakkal. „Óriási a probléma. Az emberek beszélni akarnak, és megmozdult valami” – mondta Sárosdi.

Mivel neki nincs lehetősége a jogi lépésekre, ezért azt szeretné, ha Marton László bocsánatot kérne, „és ezzel példát mutatna”. Szerinte a rendező is így tudna emelt fővel kijönni az ügyből. „Minden feldolgozás alapja, hogy először kimondjuk, utána jön a feldolgozás része, és a megoldás.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.