Városlista
2018. június 19, kedd - Gyárfás

Hírek

2018. Május 24. 17:15, csütörtök | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás.

Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

Sportolj, mozogj legalább 15 percet, regisztráld és bizonyítsd, hogy városod igazán sportos település – ez A Kihívás Napja lényege, amely május 30-án 0 órától idén is megmozgat majd kicsit és nagyot Székesfehérváron. Szokás szerint a Csitáry G. Emil Uszoda előtt kezdődik majd a program, bemelegítő torna után a vállalkozó kedvűek birtokba vehetik, és egész nap használhatják az uszoda medencéjét. De a Bregyó-közi sportcentrum, az iskolák tornatermei is hagyományos helyszínei A Kihívás Napjának. Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, idén is külön terv szerint sportolnak a bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák, a Honvédség alakulatai, ahogy a munkahelyek is csatlakozhatnak. A Polgármesteri Hivatal jó példával jár elöl, hiszen ott is munkahelyi tornával indul a nap május 30-án reggel.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok kiemelte, ilyenkor egy napra fókuszálva sportolnak nagyon sok helyen, de általánosan is jellemző, hogy sportos városunk van. „Székesfehérvár a nagyvárosok kategóriájában indul és egy hasonló nagyságú külföldi várossal is megmérkőzik. Mindig mi szoktunk győzni ebben, és Magyarországon belül is az elsők között szoktunk lenni. De a lényeg nem a vetélkedés, hiszen Fehérvár egy sportos város, ahol az év többi napján is rengetegen sportolnak. Köszönhetően a testnevelők, edzők, a város együttműködésének. A Nyitott tornatermek program kertében nagyon sokan használják ki a lehetőségeket – mindennek a Kihívás Napján csak nyomatékot adunk. Szerencsére ma már majdnem minden városrészben van fitnesz park, szabadtéri futópálya vagy egyéb sportolási lehetőség, és a fehérváriak élnek is ezekkel!” - mondta Östör Annamária.

A sportos napot Székesfehérváron koordináló Ifjúsági, Civil és Sportiroda munkatársa, Magony Tamás néhány elemet külön kiemelt a napi kínálatból, így a „Sportolással az esélyegyenlőségért tolerancia program” keretében szervezett csörgőlabda bemutatót a Széna Téri Általános Iskolában (14 óra), valamint Az önvédelem alapjai című bemutatót, amelyet az István Király Általános Iskolában rendeznek majd május 30-án 18 órától.
„A Kihívás Napja programjaihoz bárki csatlakozhat, aki negyed órát sportol május 30-án, és ezt regisztrálja majd eljuttatja a sportirodára. A város oktatási intézményei bölcsődéktől kollégiumokon át az összes iskoláig részt vesznek a napi sportprogramokban. A Magyar Szabadidősport Szövetség az aznap éjfélig beérkező adatokat összesíti, és kihirdeti, hogy a lakosságszám alapján felállított kategóriákon belül mely települések voltak a legaktívabbak” - mondta Magony Tamás.

Idén brazil ellenfelet sorsoltak Székesfehérvárnak a nemzetközi összevetésben, erről is Magony Tamás beszélt. „Nemcsak Magyarországon belül versenyzünk, hiszen a Kihívás Napja nemzetközi esemény, Székesfehérvári ezúttal is van egy külföldi ellenfele, a brazíliai Cacoal. Felvettük a kapcsolatot velük, a mi programjaink közé pedig a tiszteletükre beépítettünk egy brazil szamba táncprogramot a Laguna Táncsport Egyesülettel együttműködve. Tőlük pedig azt kértünk, hogy a magyar palotást próbálják elsajátítani, küldtünk hozzá segédanyagot.”
Május 30-án hajnalban tehát a Városi uszoda előtt indul a mozgás, hogy egész nap a legkisebbektől a legnagyobbakig csatlakozzanak majd szervezett formában hozzá a város lakói.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 18. 16:05, hétfő | Sport

Két új Vidi-igazolás, a lehetséges BL-ellenfelek is megvannak

Berecz Zsombort a Vasasból, Sós Bencét a Debrecenből igazolta le a Videoton, amely a következő napokban Ausztriában készül a bajnoki rajtra, illetve a Bajnokok Ligája-selejtezőre.

2018. Június 16. 09:04, szombat | Sport

Ezüstérmesek a magyar lányok a röplabda Európa Ligában

A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott Bulgária csapatától, így ezüstérmet szerzett az arany Európa Liga budapesti négyes döntőjében.

2018. Június 16. 06:27, szombat | Sport

Rally: Folyamatosan szeretnénk gyorsulni!

A hétvégén itt van a Székesfehérvár Rally. Miskolcon ült autóban utoljára Kronome Ákos. Őt kérdezem a hétvégi verseny előtt.

2018. Június 15. 05:00, péntek | Sport

Szűcs István és a Keceli Autocross

Beszélgetés Istvánnal a hétvégi KecelRingi autocross verseny előtt. Pintér Kupa III. Forduló 2018.06.17. Kecelring