Városlista
2018. augusztus 22, szerda - Menyhért

Hírek

2018. Május 24. 17:15, csütörtök | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás.

Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

Sportolj, mozogj legalább 15 percet, regisztráld és bizonyítsd, hogy városod igazán sportos település – ez A Kihívás Napja lényege, amely május 30-án 0 órától idén is megmozgat majd kicsit és nagyot Székesfehérváron. Szokás szerint a Csitáry G. Emil Uszoda előtt kezdődik majd a program, bemelegítő torna után a vállalkozó kedvűek birtokba vehetik, és egész nap használhatják az uszoda medencéjét. De a Bregyó-közi sportcentrum, az iskolák tornatermei is hagyományos helyszínei A Kihívás Napjának. Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, idén is külön terv szerint sportolnak a bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák, a Honvédség alakulatai, ahogy a munkahelyek is csatlakozhatnak. A Polgármesteri Hivatal jó példával jár elöl, hiszen ott is munkahelyi tornával indul a nap május 30-án reggel.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok kiemelte, ilyenkor egy napra fókuszálva sportolnak nagyon sok helyen, de általánosan is jellemző, hogy sportos városunk van. „Székesfehérvár a nagyvárosok kategóriájában indul és egy hasonló nagyságú külföldi várossal is megmérkőzik. Mindig mi szoktunk győzni ebben, és Magyarországon belül is az elsők között szoktunk lenni. De a lényeg nem a vetélkedés, hiszen Fehérvár egy sportos város, ahol az év többi napján is rengetegen sportolnak. Köszönhetően a testnevelők, edzők, a város együttműködésének. A Nyitott tornatermek program kertében nagyon sokan használják ki a lehetőségeket – mindennek a Kihívás Napján csak nyomatékot adunk. Szerencsére ma már majdnem minden városrészben van fitnesz park, szabadtéri futópálya vagy egyéb sportolási lehetőség, és a fehérváriak élnek is ezekkel!” - mondta Östör Annamária.

A sportos napot Székesfehérváron koordináló Ifjúsági, Civil és Sportiroda munkatársa, Magony Tamás néhány elemet külön kiemelt a napi kínálatból, így a „Sportolással az esélyegyenlőségért tolerancia program” keretében szervezett csörgőlabda bemutatót a Széna Téri Általános Iskolában (14 óra), valamint Az önvédelem alapjai című bemutatót, amelyet az István Király Általános Iskolában rendeznek majd május 30-án 18 órától.
„A Kihívás Napja programjaihoz bárki csatlakozhat, aki negyed órát sportol május 30-án, és ezt regisztrálja majd eljuttatja a sportirodára. A város oktatási intézményei bölcsődéktől kollégiumokon át az összes iskoláig részt vesznek a napi sportprogramokban. A Magyar Szabadidősport Szövetség az aznap éjfélig beérkező adatokat összesíti, és kihirdeti, hogy a lakosságszám alapján felállított kategóriákon belül mely települések voltak a legaktívabbak” - mondta Magony Tamás.

Idén brazil ellenfelet sorsoltak Székesfehérvárnak a nemzetközi összevetésben, erről is Magony Tamás beszélt. „Nemcsak Magyarországon belül versenyzünk, hiszen a Kihívás Napja nemzetközi esemény, Székesfehérvári ezúttal is van egy külföldi ellenfele, a brazíliai Cacoal. Felvettük a kapcsolatot velük, a mi programjaink közé pedig a tiszteletükre beépítettünk egy brazil szamba táncprogramot a Laguna Táncsport Egyesülettel együttműködve. Tőlük pedig azt kértünk, hogy a magyar palotást próbálják elsajátítani, küldtünk hozzá segédanyagot.”
Május 30-án hajnalban tehát a Városi uszoda előtt indul a mozgás, hogy egész nap a legkisebbektől a legnagyobbakig csatlakozzanak majd szervezett formában hozzá a város lakói.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 21. 08:21, kedd | Sport

Ronaldo, Modric vagy Szalah lesz az előző idény legjobbja

Cristiano Ronaldo, Luka Modric és Mohamed Szalah közül kerül majd ki az előző idény legjobb játékosa az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szavazásán.

2018. Augusztus 19. 08:53, vasárnap | Sport

Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként.

2018. Augusztus 17. 13:31, péntek | Sport

Mitropa Kupa 2. hely!

Az abszolút 6. és a Mitropa Kupa 2. helyén fejezte be a Várkonyi-Makai kettős az Int. Baranya Kupát. A tavalyi győzelmet nem tudták megismételni a megerősödött mezőnyben -

2018. Augusztus 17. 13:30, péntek | Sport

A technika ördöge meglátogatott a Baranya Kupán

Hét gyorsot és egy pénteki prológot teljesített a Tim Gábor - Timár Tamás ralipáros a hétvégi Baranya Kupán. Stabilan tartották a kategória második helyüket végig a gyorsokon.