Városlista
2019. január 22, kedd - Vince

Hírek

2018. Május 24. 17:15, csütörtök | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás.

Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

Sportolj, mozogj legalább 15 percet, regisztráld és bizonyítsd, hogy városod igazán sportos település – ez A Kihívás Napja lényege, amely május 30-án 0 órától idén is megmozgat majd kicsit és nagyot Székesfehérváron. Szokás szerint a Csitáry G. Emil Uszoda előtt kezdődik majd a program, bemelegítő torna után a vállalkozó kedvűek birtokba vehetik, és egész nap használhatják az uszoda medencéjét. De a Bregyó-közi sportcentrum, az iskolák tornatermei is hagyományos helyszínei A Kihívás Napjának. Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, idén is külön terv szerint sportolnak a bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák, a Honvédség alakulatai, ahogy a munkahelyek is csatlakozhatnak. A Polgármesteri Hivatal jó példával jár elöl, hiszen ott is munkahelyi tornával indul a nap május 30-án reggel.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok kiemelte, ilyenkor egy napra fókuszálva sportolnak nagyon sok helyen, de általánosan is jellemző, hogy sportos városunk van. „Székesfehérvár a nagyvárosok kategóriájában indul és egy hasonló nagyságú külföldi várossal is megmérkőzik. Mindig mi szoktunk győzni ebben, és Magyarországon belül is az elsők között szoktunk lenni. De a lényeg nem a vetélkedés, hiszen Fehérvár egy sportos város, ahol az év többi napján is rengetegen sportolnak. Köszönhetően a testnevelők, edzők, a város együttműködésének. A Nyitott tornatermek program kertében nagyon sokan használják ki a lehetőségeket – mindennek a Kihívás Napján csak nyomatékot adunk. Szerencsére ma már majdnem minden városrészben van fitnesz park, szabadtéri futópálya vagy egyéb sportolási lehetőség, és a fehérváriak élnek is ezekkel!” - mondta Östör Annamária.

A sportos napot Székesfehérváron koordináló Ifjúsági, Civil és Sportiroda munkatársa, Magony Tamás néhány elemet külön kiemelt a napi kínálatból, így a „Sportolással az esélyegyenlőségért tolerancia program” keretében szervezett csörgőlabda bemutatót a Széna Téri Általános Iskolában (14 óra), valamint Az önvédelem alapjai című bemutatót, amelyet az István Király Általános Iskolában rendeznek majd május 30-án 18 órától.
„A Kihívás Napja programjaihoz bárki csatlakozhat, aki negyed órát sportol május 30-án, és ezt regisztrálja majd eljuttatja a sportirodára. A város oktatási intézményei bölcsődéktől kollégiumokon át az összes iskoláig részt vesznek a napi sportprogramokban. A Magyar Szabadidősport Szövetség az aznap éjfélig beérkező adatokat összesíti, és kihirdeti, hogy a lakosságszám alapján felállított kategóriákon belül mely települések voltak a legaktívabbak” - mondta Magony Tamás.

Idén brazil ellenfelet sorsoltak Székesfehérvárnak a nemzetközi összevetésben, erről is Magony Tamás beszélt. „Nemcsak Magyarországon belül versenyzünk, hiszen a Kihívás Napja nemzetközi esemény, Székesfehérvári ezúttal is van egy külföldi ellenfele, a brazíliai Cacoal. Felvettük a kapcsolatot velük, a mi programjaink közé pedig a tiszteletükre beépítettünk egy brazil szamba táncprogramot a Laguna Táncsport Egyesülettel együttműködve. Tőlük pedig azt kértünk, hogy a magyar palotást próbálják elsajátítani, küldtünk hozzá segédanyagot.”
Május 30-án hajnalban tehát a Városi uszoda előtt indul a mozgás, hogy egész nap a legkisebbektől a legnagyobbakig csatlakozzanak majd szervezett formában hozzá a város lakói.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 22. 13:56, kedd | Sport

Fehérvár AV19-MAC Újbuda - kedden este lesz a Jégkorong Magyar Kupa döntője

Január 22-én, kedden este 20 órakor lesz a Jégkorong Magyar Kupa döntője, amelyben a Fehérvár AV19 és a MAC Újbuda csapnak össze az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

2019. Január 20. 10:59, vasárnap | Sport

Nem sokon múlt a bravúr – méltó ellenfele volt a Fradinak a Fehérvár

Az első félidőben szinte végig a Ferencvárosnak kellett üldöznie a Fehérvárt, a második játékrészben is jól tartotta magát Deli Rita alakulata, még az 58. percben is volt esélye a pontszerzésre.

2019. Január 19. 17:38, szombat | Sport

Elszúrta a harmadik negyedet, tizenöt ponttal kikapott az Alba Fehérvár Kecskeméten

Sajnos továbbra sem képes kiegyensúlyozott teljesítményre az Alba Fehérvár, amely hiába söpörte le egy héttel ezelőtt a Körmendet, nem bírt - a hozzá hasonlóan

2019. Január 19. 17:33, szombat | Sport

Remek Volán-győzelem Klagenfurtban, őrzi pozícióját a Fehérvár

A rekodbajnok Klagenfurt vendége volt a Fehérvár AV19, amely az előző fordulóban a biztos rájátszást érő hatodik helyre lépett az EBEL-táblázaton.