Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Augusztus 23. 12:57, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Megújult fejlesztőteremmel, kültéri oktatóhellyel, zöldebb udvarral indul a tanév a Széna téri iskolában

Megújult fejlesztőteremmel, kültéri oktatóhellyel, zöldebb udvarral indul a tanév a Széna téri iskolában

Egy felújított, modern eszközökkel felszerelt fejlesztőszobával, megújult sportpályával, hamarosan elkészülő kültéri tanteremmel indulhat az új tanév a Széna Téri Általános Iskolában.

A több ütemben zajló beruházások Székesfehérvár Önkormányzata, a

Székesfehérvári Tankerületi Központ, a Városgondnokság és a fehérvári cégek összefogásával valósulhatnak meg.

A Széna Téri Általános Iskola szakmai munkáját támogatják az elmúlt évek és az idei esztendő jelentős fejlesztései. 2019-ben itt adták át a város első okostantermét, ami példaértékű infrastruktúrával és módszertani támogatással valósulhatott meg.

Majd sor került a könyvtár felújítására, benne a smart könyvtár kialakítására. A vizesblokkok megújulását követően az iskola udvarán kezdődtek beruházások: a múlt tanévben az új játszóteret örömmel fogadták a gyerekek. A tervek megvalósítása az összefogásnak, a támogatóknak köszönhetően idén is folytatódik.

Szeptember 1-jére elkészül az udvaron álló, háromtantermes épületben a fejlesztőterem felújítása, míg a KÉPES-programban megvalósuló kültéri tantermet, a megújult, labdafogó hálóval felszerelt sportpályát, a felfestésre kerülő ügyességi játékokat szeptember 20-a után vehetik birtokba a diákok – mondta el szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Deák Lajosné önkormányzati képviselő. Hozzátette, az iskola egyike volt annak a 15 intézménynek, ahol vizesblokk-felújítás valósult meg, illetve napelemekkel is felszerelték a hatékonyabb és környezettudatosabb energiafelhasználás érdekében.

A most zajló munkálatokról dr. Lórodiné Lajkó Ágnes igazgató tájékoztatott. Mint elmondta, az udvaron álló, könnyűszerkezetes, úgynevezett „forfa” épület évtizedek óta támogatja a tanulási folyamatokat.

Az állandó és indokolt csoportbontások miatt szükségük van minden tanteremre, így nagy segítséget jelent az itt lévő három helyiség. Az épület állaga nagyon leromlott kívül és belül, így támogatásért fordultak a városhoz és a tankerülethez. A felújításhoz Székesfehérvár Önkormányzata 1 millió forinttal járult hozzá, amelyet a Tankerület félmillió forinttal egészített ki. Így kezdődhetett meg az egyik tanterem felújítása, ahol az új tanévtől a fejlesztőfoglalkozások színvonalas és kellemes környezetben valósulhatnak meg. Az igazgatónő hozzátette: az iskola alapítványa is a jó cél mellé állt és vállalta a fejlesztőeszközök beszerzését.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.