Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 22. 10:53, vasárnap | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Megvédte címét Kovács Sarolta az öttusa Ob-n, Alekszejev Tamara ezüstérmes

Megvédte címét Kovács Sarolta az öttusa Ob-n, Alekszejev Tamara ezüstérmes

A Volán Fehérvár és az Alba Öttusa világklasszisa Rio olimpiai bajnokát megelőzve végzett a dobogó két legfelső fokán.

Csapatban egy ezüst-, és egy bronzérem a fehérvári termés.

Rendhagyóan a lovaglással kezdődött az Országos bajnokság Budapesten, amelyet Kovács Sarolta másodikként, míg Alekszejev Tamara kilencedikként zárt. Utóbbi 24 nyert és 7 vesztes asszóval az élen végzett vívásban, míg a Volán világbajnoka a hatodik helyen zárta a második számot.

Kovács Sarolta megnyerte az úszást, Alekszejevnek azonban meg kellett elégednie a huszonegyedik hellyel, így a Kincsem Parkban rendezett kombinált számban előbbi indulhatott az élről, az idei Világkupákon eddig egy ezüst-, és egy bronzérmet szerző Alekszejev pedig 11 másodperc hátránnyal rajtolt.

Kovács Saroltának sikerült megőriznie vezető pozícióját és 1347 ponttal megvédte bajnoki címét. Alekszejev Tamara 1328 ponttal a második, 1316 ponttal a BHSE színeiben Chloe Esposito a harmadik helyen zárt.

Csapatban a kínaiak nyerték a versenyt, de eredményük nem számított bele a bajnoki értékelésébe, így az aranyérem a KSI versenyzőinek (Földházi Zsófia, Sarcia Borbála, Gulyás Michelle) nyakába került. A Volán Fehérvár (Kovács Sarolta, Koleszár Zsófia, Kalincsák Eszter) ezüst-, az Alba Öttusa csapata (Alekszejev Tamara, Turbucz Anna, Ormándi Rebeka) bronzérmet szerzett.

Vasárnap a férfiak versenyével zárul az ob.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.