Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 09. 19:11, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Mérnöki tudás - Fehérvári középiskolások versengtek az európai döntőbe jutásért

Mérnöki tudás - Fehérvári középiskolások versengtek az európai döntőbe jutásért

Pályaorientációs céllal tartottak innovációs napot székesfehérvári középiskolásoknak csütörtökön.

A versennyel egybekötött workshop győztes csapata tavasszal Magyarországot képviselheti a nemzetközi döntőn, ahol ellenfelei brit, német és francia diákcsapatok lesznek. Az Innovációs nap az Arconic Alapítvány és a Junior Achievment Europe közös programjának része, amely 4 európai országban tűzte ki célul, hogy ötvözi a vállalkozói és STEM készségek fejlesztését.

A STEM (mérnöki, természettudományos, matematika és informatika) tanulmányok népszerűsítésére szervezett Innovációs Napot székesfehérvári középiskolásoknak az Arconic Alapítvány és a Junior Achivment Europe. A Szent Gellért Hotelben tartott egész napos program megnyitóján Horváth Tamás, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettese elmondta "Nekünk az a célunk, hogy biztosítsuk az utánpótlást a cégnek." Hozzátette, egy ipari vállalatnak rendkívül fontos, hogy jól képzett mérnökei, technikusai legyenek.

Az Innovációs nap során 6 székesfehérvári középiskola - Vasvári Pál Gimnázium, Bugát Pál Szakgimnázium, Váci Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, Teleki Blanka Gimnázium, Hunyadi Mátyás Szakgimnázium, Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola - 60 diákjának nyílik lehetősége 5 fős csapatokban egy, az Arconic által megadott feladaton dolgozni. A nyertes csapat pedig képviselheti Magyarországot a tavaszi nemzetközi döntőn, ahol ellenfelei brit, német és francia diákcsapatok lesznek.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.