Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. December 21. 12:53, csütörtök | Helyi
Forrás: feol.hu

Mi lesz a Barátság mozi sorsa?

Mi lesz a Barátság mozi sorsa?

A december elsejei közgyűlésen a város képviselő-testülete úgy döntött, az önkormányzat átvenné az igényes művészfilmeket játszó Barátság mozit.

A hatvan férőhelyes Barátság mozi 1986-ban nyitotta meg kapuit, az Art Mozi Egyesület tagja és 2013 decembere óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság határozata alapján art moziként működik. Műsorválasztéka elsősorban az igényes művészfilmek, dokumentumfilmek és magyar alkotások kedvelőinek szól.

A mozi a Fejér Megyei Művelődési Központban működik, amely épület jelenleg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vagyonkezelésében áll. Az SZGYF feladatai közé nem tartozik az ilyen jellegű filmszínházi tevékenység, így azzal keresték meg a város önkormányzatát, hogy január első napjától vegye át a mozi üzemeltetését.

A december elsejei közgyűlésen a székesfehérvári képviselő-testület azt a döntést hozta, hogy az önkormányzat át kívánja venni a mozit. A város elképzelése szerint a Fehérvári Programszervező Kft., mint a város cége venné ingyenesen használatba az ingatlanrészt, vállalva a karbantartással, fenntartással kapcsolatos költségeket, ugyanakkor igényt tartva a jegybevételre. A jelenleg a Megyei Művelődési Központ alkalmazásában álló mozigépészt ugyancsak átvenné a kft. Ez a város javaslata, a döntés most már a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kezében van.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.