Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 21. 12:52, szerda | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

MOL Aréna Sóstó lesz a neve a stadionnak

MOL Aréna Sóstó lesz a neve a stadionnak

Szerdán délelőtt közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a MOL tovább folytatja a Vidi szponzorálását.

A stadion neve MOL Aréna Sóstó lesz. Az erről szóló sajtótájékoztatón kiemelték, hogy a beruházással együtt meg lehetett menteni a 213 hektáros Sóstó Természetvédelmi Területet és megannyi út, járda és parkoló épült és megújult a Sóstó környékén.

Sokan és nagyon régóta vártunk erre a pillanatra, ami remélem szép élmény lesz mindannyiunknak – mondta Cser-Palkovics András polgármester. Megköszönte Magyarország Kormányának, hogy segítséget és támogatást nyújtott ahhoz, hogy megújulhatott a stadion számos egyéb fejlesztéssel együtt. Kiemelte, hogy a beruházással együtt meg tudtuk menteni a 213 hektáros Sóstó Természetvédelmi Területet. „Szeretném megköszönni a szurkolóknak a megértést, de bízom abban, hogy az eredményt látva megérte a várakozás. A klubnak pedig, hogy ebben a közel három évben is fejlődött, hiszen egy olyan csapat tér vissza a Sóstóra, mely a nemzetközi szerepléseiben is nagyon jól teljesít.”

Fehérvár polgármestere köszönetet mondott továbbá a MOL-nak, hogy a város számára kiemelten fontos közösségi ügy mellé állt. „Fontos kiemelni, hogy közép-Európa egyik legnagyobb vállalata döntött úgy, hogy Fehérvári csapatot karol fel, ami remélhetőleg egy igazi win-win szituáció lesz, melyből a város közössége profitál a legtöbbet.”

Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a közös együttműködést és erőforrásokat szeretnénk továbbra is folytatni és a csapat szponzorációja mellett sikerült megállapodni abban, hogy MOL Aréna Sóstó lesz a stadion neve. Nagyvállalatok tekintetében megszokott ez a fajta sport szponzoráció, ami nem csak gazdasági, hanem érzelmi kérdés is – mondta. „A Vidiben 10 éve, amikor a közös munkát elkezdtük láttuk azt a profizmust, hogy hosszú távú építkezés kezdődik. Hajrá, Vidi, Hajrá, MOL Vidi!” - zárta szavait a vállalat vezérigazgatója.

Balogh Attila, a MOL Vidi ügyvezetője kiemelte, hogy minket is nagy örömmel tölt el, hogy hátrom év után hazatérhet a csapat Fehérvárra a saját stadionjába. Megköszönte Fehérvár önkormányzatának azt a támogatást és erőfeszítést, amit a fejlesztés kapcsán véghez vitt, továbbá azt, hogy a munka során a lehetőségekhez mérten mindig figyelembe vették a csapat kéréseit. ”Reméljük sportsikereinkkel ki tudjuk szolgálni a magas elvárást."

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, Sóstó, vidi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.