Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 28. 10:24, szerda | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Most nem volt tizenhárom gól, de volt Volán-győzelem

Most nem volt tizenhárom gól, de volt Volán-győzelem

A két héttel ezelőtti 6-7 után ismét Fehérváron találkozott a Volán és a Graz. A listavezető ellen ezúttal sokkal jobban védekeztek a fehérváriak.

A második harmadban egy perc alatt ütött két góllal megalapozta győzelmét Hannu Jarvenpää csapata, így három pontot szerzett az alapszakasz második felének nyitányán.

A Graz remek szezont fut, két hete hét gólt ütve győzött Fehérváron, talán túlzottan is magabiztos volt. Csakhogy a Volán az első harmad közepétől felpörgött, teljesen elgyenrangú ellenfél volt, bár ekkor még nem tudott betalálni. A harmad végén kisebb bunyó mutatta, hogy fokozódik a feszültség a pályán. A második játékrészben már egyértelműen a mieink voltak kezdeményezőbbek, a jó védekezést jó támadások követték. Egy Carruth-bravúr után induló ellenakcióból Sarauer a vezetést is megszerezte, sőt, rá fél perccel Szabó Dániel lövése Kuralton megpattanva ismét a grazi kapuban kötött ki.

Ekkor fokozta a tempót a listavezető, beszorult a Volán. Jól zárt a védelem, de egy belőtt korongot az eleső Reisz mögül King a kapuba kotort, ezzel szépítve. A gólszerzőnek 365 NHL-meccs van a háta mögött, kétszeres Stanley Kupa-győztes, játszott a KHL-ben is, rutinját remekül használta a gólnál. A folytatásban, ahogy várható volt, már nem lehetett panasz a vendégek hozzáállására, bár a játékvezetőkkel elég sokat foglalkoztak. Nem tudták kizökkenteni a Volánt, a hazaiak is vezettek veszélyes támadásokat, és két és fél perccel a vége előtt Hári nagyszerű csel után megszerezte a harmadik hazai gólt. Ezzel pedig a győzelmet is a csapatnak, amely az alapszakasz második felébe lépve bizonyította, bárki ellen lehet esélye. Most már csak idegenben kellene hasonló erényeket csillogtatni.

Fehérvár AV19 - Graz 99ers 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)

Gl.: Sarauer, Kuralt, Hári, illetve King.

szekesfehervar.hu

Címkék: Fehérvár AV19, hoki

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.