Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 27. 12:54, péntek | Sport
Forrás: MTI

Műszívre kapcsolták Adamset

Műszívre kapcsolták Adamset

Túl van a harmadik beavatkozáson Akeem Adams, a Ferencváros szerdán este infarktust kapott trinidadi labdarúgója, akit műszívvel tartanak életben.

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Digi Sport pénteki Reggeli Start című műsorában telefonon jelentkezett be, s azt mondta, mivel a 22 éves játékos szíve nem vette át azokat a funkciókat, amelyeket el kellene látnia, ezért vált szükségessé, hogy a futballistát műszívre kapcsolják, s jelenleg az tartja fenn a keringését. Hozzátette: Adamset mélyaltatásban tartják, s állapota továbbra is súlyos.
Azzal kapcsolatban, hogy a labdarúgónak műszívet kell-e majd beültetni, Orosz nem kívánt állást foglalni, szerinte ezt csak a kezelőorvosai tudják megmondani.
A sportvezető megerősítette azt a sajtóértesülést, miszerint Adams családjában előfordult már korai haláleset.
"Az édesapja negyvenévesen, más jellegű, de szintén kardiovaszkuláris probléma miatt halálozott el" - fogalmazott Orosz, majd hozzáfűzte: amikor a játékos szerződtetésekor a FIFA-protokoll szerinti orvosi vizsgálatnál rákérdeztek arra, hogy volt-e a családjában egészségi probléma, Adams nemmel felelt.
A vezérigazgató hozzátette, Adams személyében olyan játékost ismert meg, aki szinte mindent alárendel a labdarúgásnak, nem hőbörög, és mindig a feladatra koncentrál, ezért a Fradiban focizó fia számára is őt állítaná példaképként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.