Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 21. 18:48, szombat | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Negyed század a daganatos betegekért - 25 éves lett a Kézenfogva Onkológiai Klub

Negyed század a daganatos betegekért - 25 éves lett a Kézenfogva Onkológiai Klub

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte szombaton a Kézenfogva Onkológiai Klub A Szabadművelődés Háza színháztermében.

Az eseményen köszönetet mondtak mindazoknak, akik az elmúlt két és fél évtizedben segítették a klub működését, majd kulturális műsorral szórakoztatták a megjelenteket. A negyed százados klub a betegek rehabilitációjában, testi-lelki gondozásában vállal jelentős szerepet, illetve rendszeresen szervez tanácsadást és szakmai programokat is.

Östör Annamária, Dr. Cser-Palkovics András, polgármester üdvözletét is tolmácsolva megköszönte a Kézenfogva Onkológiai Klub 25 évnyi munkáját. „Az egyesület reményt, hitet ad, tanít negyed százada. 2011 óta Székesfehérvár egészségfejlesztési programjának is aktív részesei, akik mindig segítettek, akikre mindig lehetett számítani.” - emelte ki Székesfehérvár Önkormányzatának egészségügyi és sporttanácsnoka, aki a 25 esztendő munkássága elismeréseként díszoklevelet adományozott a Klub számára.

„Látva azt, hogy bármilyen sok empátiával is közöltük a betegekkel a diagnózisukat, ez - még a család támogató szeretete mellett is - bénítólag hat. Ez adta az indíttatást, hogy a hasonló sorsú, hasonló diagnózisú betegeket kézen fogjuk, ahogy a klubunk nevében is benne van. Mindezzel kettős célunk volt; egyrészt, hogy a gyógyult, tünetmentes betegek segítsenek azokon, akik a friss diagnózisukkal szembesültek és mondják el, osszák meg sorstársaikkal élményeiket, nehézségeiket, szenvedéseiket sikereiket.

„Másik célunk volt, hogy ne egészségügyi környezetbe, fehér ruhások közé hívjuk a betegeket, hanem családias légkörbe.” - emlékezett köszöntőjében, Dr. Cseh József PhD, onkológus főorvos, a Rák Ellen Fejér Megyében és Térségében Alapítvány kuratóriumának elnöke, a klub alapítója, majd megköszönte A Szabadművelődés Házának, hogy helyet biztosít a klub számára.

Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója elmondta, hogy egy művelődési intézmény feladatai közé tartozik - a kultúra értékeinek tejesztése mellett - az is, hogy különféle közösségeknek otthont biztosítson, majd Magyarits András, címzetes igazgatóval közösen köszöntötte a klub vezetését és tagjait.

„Klubunk 1993-ban alakult, a Rákbeteg Országos Szervezet ötvenharmadik tagszervezeteként, daganatos betegek lelki táplálása céljából, taglétszámunk jelenleg mintegy ötven fő. Működése első két esztendejében Dr. Cseh József, főorvos úr magánrendelőjében működött a klub, amelyet A Szabadművelődés Háza fogadott be, ahol azóta is nagyon jól érezzük magunkat” - emelte ki Habi Józsefné Terézia, a Kézenfogva Onkológiai Klub vezetője.

Az eseményen közreműködött Jakab Károlyné Orsolya, versmondó, Tolcsvay Béla, énekmondó, a Kid Rock And Roll SE és a Felicita Táncegyesület táncosai.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.