Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Július 06. 08:56, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Nem volt Fejér megyei a bezárt kalandparkok között

Nem volt Fejér megyei a bezárt kalandparkok között

Biztonságos a két Fejér megyei kalandpark, még aközött a tizenhárom között sincsen, ahol néhány eszközt betiltottak a hatóságok.

Bátran tervezhetünk a vakáció alatt élménypark-látogatást - legalábbis Fejér megyében - hiszen mind az Alcsútdobozi Kalandpark, mind pedig a Tordasi Élményfalu biztonságos.

Fejér megyében két kalandpark működik. Ezek nem tartoznak a négy ideiglenesen bezárt kalandpark közé, és nem tartoznak azok közé sem, amelyekben egyes eszközöket betiltott a hatóság.” – kaptunk megnyugtató választ a Fejér Megyei Kormányhivataltól.

Hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatott, hogy az elmúlt időszakban 87 kalandparkban 233 kalandpályát ellenőriztek, és 31 helyszínen 80 eszközben találtak hiányosságokat.

Négy kalandparkot zártak be ideiglenesen az ellenőrök, mert annyi hiányosságot találtak. 13 kalandparknál nem a teljes parkot zárták be, hanem egyes eszközöket tiltottak be, ezeken a helyeken továbbra is be lehet lépni, de a betiltott eszközöket nem lehet használni.

A 34 százalékos kifogásolási arány jelentős javulás a tavalyi 54 százalékhoz képest, de ezt is túl magasnak tartják, ezért augusztus végéig folytatják a kalandparkok kiemelt ellenőrzését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.