Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 08. 05:00, szombat | Sport
Forrás: MTI

Női kézilabda Eb - Értékes győzelem az olimpiai bronzérmes ellen

Női kézilabda Eb - Értékes győzelem az olimpiai bronzérmes ellen

A magyar női kézilabda-válogatott 32-31-re nyert az olimpiai és világbajnoki bronzérmes spanyol csapat ellen a szerbiai Európa-bajnokság csoportkörének pénteki zárófordulójában.

Remek kezdés után Karl Erik Böhn szövetségi kapitány együttese szinte végig irányította a mérkőzést, így nem forgott veszélyben a győzelme.
Görbicz lábsérülés miatt csaknem félórát nem játszott, de így is négy találatig jutott, míg Tomori 12 góllal a mezőny legjobbja volt.
A magyar csapat ezt az eredményt - valamint a horvátoktól elszenvedett vereséget vagy a németek elleni győzelmet - magával viszi a vasárnap, ugyancsak Újvidéken folytatódó középdöntőbe.

C csoport, 3. forduló:
Magyarország-Spanyolország 32-31 (17-14)
----------------------------------------
Újvidék, Spens Aréna, 3000 néző, V: Maric, Masic (szerbek)

Magyarország:
Herr - Bódi 1, Szamoránsky 4, Szekeres 1, Tomori 12/3, Szucsánszki 2, Vérten 2 - cserék: Kiss (kapus), Rédei-Soós 5, Görbicz 4/1, Bulath, Kovacsicz, Vincze 1

A spanyol góldobók:
Martin 7/2, Pena 5, Pinedo 5, Alonso 3/1, Cabral 3, Begona Fernandez 3, Beatriz Fernandez 2, Mangue 2, Cuadrado 1,

A korábbinál több, mintegy 2500 magyar szurkoló érkezett a találkozóra, amely álomszerűen kezdődött: a 3. percben időt kért a spanyol kapitány, mivel együttese négygólos hátrányba került.
A remek hangulat átragadt a játékosokra, Herr például két százszázalékosnak tűnő ziccert hárított. A 8. percben 6-2-nél Szekerest kiállították, de így sem csökkent a különbség. Azonos létszámnál szintén remekül zárt a védőfal, a spanyolok csak kínkeservesen jutottak el lövőhelyzetig - ha eljutottak egyáltalán.
Negyedóra elteltével tért magához az ellenfél - elsősorban a cseréinek köszönhetően -, és megkezdte a felzárkózást. A 17. percben, 10-7-nél Szekerest - a védelem oszlopát - újból kiküldték, nem sokkal később pedig 11-9-re módosult az állás. Ekkor már Böhn is időt kért.
A spanyolok lendülete azonban nem tört meg, kapusuk, Navarro is egyre többet védett, ráadásul a játékmester Görbiczet sérülés miatt le kellett cserélni, és csak a második játékrész közepén tért vissza. A 23. percben a Ferencvárosban légiós Pena betalált, ezzel egyenlítettek a spanyolok (12-12). Aztán Tomori átlendítette a csapatot a holtponton, így sikerült a szünetig újra háromgólos előnyt összekovácsolni.
A második félidő elején emberelőnyben 19-15-re vezetett a magyar együttes, majd tartotta a különbséget. A spanyol tréner a 41. percben, 24-20-nál újból időt kért, ezt követően jelentősen feljavult csapata védekezése. Negyedórával a vége előtt 25-23-at mutatott az eredményjelző. A spanyolok megpróbálták gyorsítani a támadásiakat, de ettől nem lazult fel a magyar védelem.
Öt perccel a vége előtt, 30-28-nál Böhn időt kért, hogy a hajrára elmagyarázza a tudnivalókat, majd két magyar gólt követően kollegája tett így, ám egyenlíteni már nem sikerült a spanyoloknak.
Az már szerdán eldőlt, hogy a magyarok és a spanyolok biztosan középdöntősök, így ennek a mérkőzésnek az eredménye mindenképpen számít a folytatásban.
A kvartett utolsó találkozójának tétje, hogy a horvátok vagy a németek jutnak-e tovább a magyarok és a spanyolok mellett. Amennyiben a horvátok nem kapnak ki, akkor két, ha a németek nyernek, akkor négy ponttal várják a középdöntőt a magyarok.
A másik ágról a montenegrói, a román és az orosz csapat lépett tovább, így ez a három gárda lesz a folytatásban a Böhn-együttes ellenfele. Az csak este derül ki, hogy milyen sorrendben.

Később:
Németország-Horvátország 20.15

Szerdán játszották:
Magyarország-Németország 24-21
Spanyolország-Horvátország 25-21
Kedden játszották:
Horvátország-Magyarország 28-27
Spanyolország-Németország 23-20

Címkék: Kézilabda-Eb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,