Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 10. 05:00, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Női kézilabda Eb - Vereség az olimpiai ezüstérmestől

Női kézilabda Eb - Vereség az olimpiai ezüstérmestől

A magyar női kézilabda-válogatott - a beteg Görbicz Anita nélkül - 28-26-ra kikapott az olimpiai ezüstérmes Montenegrótól a szerbiai Európa-bajnokság középdöntőjének vasárnapi nyitányán.

A rivális remekül kezdett, 9-3-ra elhúzott, innentől kezdve Karl Erik Böhn szövetségi kapitány alakulata csak futott az eredmény után. A második félidőben rövid időre egyenlő volt az állás, de a hajrát jobban bírták a montenegróiak.
Kedden az elődöntőbe jutásért zajló csata fontos állomása következik a románok ellen.
Középdöntő, II. csoport, 1. forduló:
Montenegró-Magyarország 28-26 (15-9)
------------------------------------
Újvidék, 1000 néző, V: Opava, Valek (cseh)

góldobók: Radicevic 9/3, K. Bulatovic 8, Mehmedovic 4, Dokic 3, Pavicevic 1, Jovanovic 1, A. Bulatovic 1, Knezevic 1, illetve Szucsánszki 9/2, Klivinyi 4, Szamoránsky 3, Bodi 3, Tomori 2/1, Vincze 1, Szabó 1, Rédei-Soós 1, Szekeres 1, Kovacsicz 1

A középdöntőt egyformán a maximális négy ponttal kezdő két csapat találkozóját csupán ezren tekintették meg, ugyanis a magyar határtól Újvidékig több órára lezárták az autópályát a jeges-havas úton történt több baleset miatt. Így aztán sok szurkoló visszafordult, vagy a rossz idő miatt eleve el sem indult.
A találkozó nagyon rosszul kezdődött magyar szempontból, 2-2-ig ugyan felváltva estek a gólok, ezt követően azonban szinte csak a montenegróiak voltak a pályán. Az első tíz percben minden támadásuk góllal végződött, a magyar védelem teljesen szétesett, Herr pedig egyetlen labdát sem hárított. Így gyorsan kapust cserélt Karl Erik Böhn, s a 13. percben 3-9-nél időt kért.
A rövid szünet jót tett a magyaroknak, a kapuban Kiss több lövést is védett, a védekezés feljavult, támadásban Szucsánszki vezérletével jöttek a gólok, ennek eredményeként fokozatosan csökkent a különbség. A kőkemény montenegrói védekezésbe többször durvaság is csúszott, Knezevicet végleg ki is állították, mivel leütötte Tomorit.
A magyarok három gólra feljöttek, ez a különbség egészen az utolsó három percig állandósult, a hajrában azonban sokkal jobban koncentráltak a montenegrói játékosok, így a félidőre hatgólosra duzzadt a különbség.
A második félidő elején Mehmedovic súlyosnak tűnő sérülést szenvedett egy ütközés során, hordágyon kellett levinni.
A magyarok nem tudták csökkenteni hátrányukat, mert több hiba csúszott játékukba. A 40. percben, 21-14-es montenegrói vezetésnél a reklamáló Tomorit - miután ellene szabálytalankodtak - piros lappal kiállították.
Helyére Klivinyi érkezett, aki négy (!) szép találattal nyitott. Negyedórával a vége előtt 22-19-re jött fel a magyar csapat, és még egy percre kettős emberelőnybe is került. Amikor Szucsánszki is betalált, a rivális kapitánya időt kért. Lendületbe került a Böhn-alakulat, a 49. percben egyenlő lett (22-22) az állás. A montenegróiak nyolc percig nem tudtak gólt lőni, miközben kaptak hetet. A gólcsendet Radicevic törte meg büntetőből, plusz még Szekerest is kiküldték. A létszámfölényes szakaszt 2-0-ra nyerte az ellenfél.
Így is volt remény a pontszerzésre, hiszen két perccel a vége előtt 26-26-ra módosította az eredményt Szamoránsky. Erre időt kért a montenegrói kapitány. A hátralévő szakaszban a világ egyik legjobb balkezes lövője, Katarina Bulatovic keze "jól sült", ezzel eldöntötte a meccset.
A montenegróiak a sikerük révén - hatpontosként - szinte már az elődöntőben érezhetik magukat. A magyaroknak négy, míg keddi ellenfelüknek, a románoknak három pontjuk van, így különösen fontos lesz ez az összecsapás.
A magyar küldöttség bízik benne, hogy a vírusos megbetegedéssel kezelt Görbicz akkor már tud játszani.

Korábban:
Románia-Spanyolország 31-26 (15-12)
Később:
Oroszország-Németország 20.15
kedd:
Spanyolország-Oroszország 16.15
Montenegró-Németország 18.15
MAGYARORSZÁG-Románia 20.15
csütörtök:
Montenegró-Spanyolország 16.15
Románia-Németország 18.15
MAGYARORSZÁG-Oroszország 20.15

A magyar Szucsánszki Zita (b) és a montenegrói válogatottban játszó Andjela Bulatovic (b2) és Milena Knezevic (j) a Magyarország - Montenegró mérkőzésen. MTI Fotó: Kovács Anikó

Címkék: Kézilabda-Eb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,