Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Március 14. 13:13, szerda | Helyi

Nyílt nappal csatlakoznak az önkéntes tűzoltók a véradáshoz

Nyílt nappal csatlakoznak az önkéntes tűzoltók a véradáshoz

Évek óta közösen szervez véradást a Városgondnokság és a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség Polgári-védelmi Felügyelősége, melyhez idén a Fehérvári Tűzoltó Egyesület is csatlakozik.

Március 23-án, pénteken reggel 9 órától a véradás mellett az önkéntes tűzoltók nyílt napot tartanak a Technika Házában.

„Nem csak a bajban kell, hogy összefogjunk, a véradással is életet menthetünk.”

„A Tűzoltó Egyesület tagsága szeretne minél nagyobb létszámmal részt venni a véradáson, továbbá szeretnék kihasználni az alkalmat arra, hogy a Technika Házában nyílt napot tartsunk.” – hangsúlyozta Koppán Viktor Dávid az egyesület elnöke. Mint mondta sokszor kérdezik az egyesülettől, hogy hogyan is lehet valakiből önkéntes tűzoltó, amit a március 23-i nyílt napon a Fehérvári Civil Központban mindenki megtudhat.

A Fehérvári Tűzoltó Egyesület tagjai között is vannak rendszeres véradók és felmerült már korábban is a kérdés, hogy véradó napot szervezzenek, azonban úgy döntöttek, hogy egy „jól bejáratott” véradáshoz csatlakoznak Fehérváron. Az egyesület érdekes tűzoltástechnikai eszközöket is hoz, amiket bárki megismerhet, illetve az önkéntes tűzoltóvá válásról is tájékoztatják az érdeklődőket. Koppán Viktor Dávid kiemelte, hogy a környék általános iskolásait is várják március 23-án sok szeretettel, hogy megismerkedhessenek az önkéntes tűzoltók eszközeivel.

Udvardi János a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári-védelmi felügyelője elmondta, hogy évente több alkalommal is szerveznek véradást a Civil Központban 2013 óta. Hagyománnyá vált már, hogy a Városgondnokság és a Katasztrófavédelem egy közös véradással zárja a telet és „nagyon örülünk annak, hogy idén a Fehérvári Tűzoltó Egyesület is csatlakozott a véradáshoz, hiszen minél többen leszünk annál színesebb lesz a program.”

Viza Attila közbiztonsági tanácsnok a tűzoltók közösségének erejéről beszélt és mint mondta a váradással is a bajba jutott embereknek segítenek. Hangsúlyozta, hogy a tűzoltó egyesület toboroz, ami azért is fontos, hogy a biztonságérzetünk mellett felkészülhessünk egy esetleges váratlan helyzetre a közvetlen környezetünkben, amiben a polgári védelmi felügyelőség mellett az önkéntes tűzoltók is nagy segítséget nyújtanak.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.