Városlista
2018. április 22, vasárnap - Csilla

Hírek

2018. Január 11. 11:22, csütörtök | Helyi
Forrás: feol.hu

Önkénteseket keres Fejér megyében is a Magyar Vöröskereszt

Önkénteseket keres Fejér megyében is a Magyar Vöröskereszt

Munkatapasztalatot, nyelvi kompetenciákat, jogosítványt szerezhet, aki csatlakozik a Magyar Vöröskereszt induló képzéséhez.

Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt 18 és 22 év közötti fiataloknak 2020 decemberéig, amelyben Fejér megye is érintett. Olyan pályaválasztás előtt álló fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen megismerkednének a szervezet munkájával – tájékoztatta lapunkat Szűcsné Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének vezetője. Egyfajta pályaválasztást segítő programként tekintenek a kezdeményezésre – értesült lapunk. A hallgatókat négyféle tevékenységbe vonják be: szociális munka, elsősegélynyújtás, véradásszervezés, akiknek van kedve, a szervezet katasztrófavédelemmel kapcsolatos munkáját is megismerhetik. A jelentkezők B kategóriás jogosítványhoz juthatnak és nyelvi képzéseken vehetnek részt.

Dunaújvárosban és Székesfehérváron lesz az oktatás Fejér megyében, az érdeklődők háromfős csoportokban tanulnak majd, rugalmas időbeosztással. Óriási előny lehet a munkatapasztalat megszerzése a munkaerőpiacra lépés előtt, továbbá a nyelvi képzés, a jogosítvány ugyancsak hozzájárulhat a kompetenciák bővüléséhez- emelte ki a vezető. Az önkéntes programra február elsejétől online lehet jelentkezni a voroskereszt.hu oldalon.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 22. 10:47, vasárnap | Helyi

A FÖLD NAPJA - elárasztjuk magunkat a műanyag szeméttel

1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított el a Föld védelmében. Azóta a diákból az alternatív energiaforrások világhírű szakértője lett.

2018. Április 21. 19:19, szombat | Helyi

Hulladékból alkottak - ovisok, kisiskolások munkáiból nyílt tárlat a Széphő aulájában

Űrrakéta-kilövő állomás joghurtos pohárból és fóliahengerből, madáretetőként újjászületett mosószeres flakon és teásdoboz-házikó is volt az \"Alkoss hulladékból!\" pályázatra érkezett alkotások között.

2018. Április 21. 18:48, szombat | Helyi

Negyed század a daganatos betegekért - 25 éves lett a Kézenfogva Onkológiai Klub

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte szombaton a Kézenfogva Onkológiai Klub A Szabadművelődés Háza színháztermében.

2018. Április 20. 19:56, péntek | Helyi

Lezajlott az Alkoss hulladékból pályázat

Az elmúlt években megismert Turbo cica kalandjai 2018-ban is folytatódtak, vagyis harmadszor hirdetett meg a Széphő Zrt. játékos vetélkedőket és kreatív pályázatot óvodásoknak,