Városlista
2018. október 15, hétfő - Teréz

Hírek

2018. Január 11. 11:22, csütörtök | Helyi
Forrás: feol.hu

Önkénteseket keres Fejér megyében is a Magyar Vöröskereszt

Önkénteseket keres Fejér megyében is a Magyar Vöröskereszt

Munkatapasztalatot, nyelvi kompetenciákat, jogosítványt szerezhet, aki csatlakozik a Magyar Vöröskereszt induló képzéséhez.

Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt 18 és 22 év közötti fiataloknak 2020 decemberéig, amelyben Fejér megye is érintett. Olyan pályaválasztás előtt álló fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen megismerkednének a szervezet munkájával – tájékoztatta lapunkat Szűcsné Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének vezetője. Egyfajta pályaválasztást segítő programként tekintenek a kezdeményezésre – értesült lapunk. A hallgatókat négyféle tevékenységbe vonják be: szociális munka, elsősegélynyújtás, véradásszervezés, akiknek van kedve, a szervezet katasztrófavédelemmel kapcsolatos munkáját is megismerhetik. A jelentkezők B kategóriás jogosítványhoz juthatnak és nyelvi képzéseken vehetnek részt.

Dunaújvárosban és Székesfehérváron lesz az oktatás Fejér megyében, az érdeklődők háromfős csoportokban tanulnak majd, rugalmas időbeosztással. Óriási előny lehet a munkatapasztalat megszerzése a munkaerőpiacra lépés előtt, továbbá a nyelvi képzés, a jogosítvány ugyancsak hozzájárulhat a kompetenciák bővüléséhez- emelte ki a vezető. Az önkéntes programra február elsejétől online lehet jelentkezni a voroskereszt.hu oldalon.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 15. 16:12, hétfő | Helyi

Adventi szelfipont - péntekig lehet szavazni, hogy melyik változat legyen

Adventre a Magyar Király Szálló előtti térre kerül majd egy új székesfehérvári szelfipont.

2018. Október 12. 13:21, péntek | Helyi

Átalakítják a Magyar Honvédséget, Fehérváron lesz a központ

Átalakítás elé néz a Magyar Honvédség, a Magyar Idők információi szerint januártól össze akarják vonni Összhaderőnemi Parancsnokságot (ÖHP) és a Honvéd Vezérkart,

2018. Október 12. 13:15, péntek | Helyi

Közgyűlés - rendelőfelújításról és kerékpáros fejlesztésekről döntöttek

Pénteken reggel tartotta közgyűlését a város önkormányzatának képviselő-testülete, amelyen elindították kivitelező kiválasztását a Batthyány utcai rendelő épületének felújítására.

2018. Október 11. 12:16, csütörtök | Helyi

Elkészül az új járda a Rádió lakótelepen - novemberben telepítik a növényeket

Elkészült a Rádió lakótelep melletti új térköves sétány a régi töredezett aszfaltjárda helyett.