Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. December 20. 17:29, szerda | Helyi
Forrás: feol.hu

Óriási lángokkal égett egy konténer a fehérvári Skála parkolójában

Óriási lángokkal égett egy konténer a fehérvári Skála parkolójában

Látványos bemutatón vehettek részt szerda délelőtt a Skála parkolójában azok, akik kíváncsiak voltak a karácsonyi tűzesetek megelőzésére.

December 20-án, délelőtt 10 órakor ismét látványos és tanulságos tűzvédelmi bemutatón vehettek részt az érdeklődők a Skála parkolójában.

Az immár hagyományossá vált karácsonyi tűzoltási demonstráción a Fejér Megyei Hivatásos Tűzoltók és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület önkéntes tagjai mutatták be egy szobává kialakított kontérenen, milyen veszélyekkel jár egy kigyulladt karácsonyfa vagy egy magára hagyott forró serpenyő.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság szervezte az eseményt, melyet Farkas-Bozsik Gábor kommentált végig, hogyan is előzhetjük meg a hasonló tűzeseteket, és kerülhetjük el az égési sérüléseket.

Az eseményen rengeteg óvodás és kisiskolás gyermek vett részt, csodálattal vegyes félelemmel szemlélve a bemutatót. A műsor alatt lelkesen énekelték az „Ég a város, ég a ház is” kezdetű dalt, de a magasra felcsapó lángoknál bizony leesett a kicsik álla.

A „vészhelyzet” után Farkas-Bozsik Gábortól megtudtuk: tapasztalataik szerint minden évben előfordul valamilyen karácsonyi tűz az otthonokban. Ám szerencsére egyre kevesebb az ilyen baleset, ami a megelőzésért folytatott következetes munkának is köszönhető. Elektromos berendezések, koszorú, karácsonyfa gyulladhat ilyenkor ki. Ezért is fontos például, hogy mindig megfelelő műszaki állapotú fényfüzéreket, világítást használjunk. Amelyik sérült, azt dobjuk el, vagy hozzáértő szakemberrel javíttassuk meg. Az égő gyertyákat pedig sose hagyjuk felügyelet nélkül – sorolta az általánosnak mondható szabályokat a szóvivő, s hozzátette: karácsonyfatűz inkább januárban lehet, mert addigra jobban kiszárad a növény, így könnyebben lángra kaphat mondjuk egy csillagszóró gyújtás alkalmával.

Egy berendezett szoba körülbelül 4-6 percen belül lángba borulhat, így nem sok idő van az oltásra. Nem is meri mindenki megpróbálni, és nem is szükséges ez, ha tehát nagy a baj, akkor inkább a menekülés javasolt. Az ablakokat sose nyissuk ki ilyenkor, mert a levegő táplálja a tüzet. Az ajtókat is csukjuk be gyors távozásunk után, viszont bezárni nem érdemes, hogy az érkező tűzoltók adott esetben be tudjanak menni.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.