Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2010. Július 13. 10:51, kedd | Helyi
Forrás: stop.hu

Ötvenötmilliárdból építik újra a velencei állomásokat

Ötvenötmilliárdból építik újra a velencei állomásokat

Újjáépítik Velence és Velencefürdő állomásépületét a Tárnok-Székesfehérvár vasúti vonalszakasz folyamatban levő, 55 milliárd forintos költséggel, 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos hazai forrásból megvalósuló át

Eredetileg csak felújítást terveztek mindkét épületnél, de a tetőszerkezet elbontásakor kiderült, hogy a falak és az alapozás rossz állapota miatt elbontásukra és újjáépítésükre van szükség - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs irodája. Az állomásépületeket eredeti állapotuknak megfelelően építik újjá. Az építési munkálatok, valamint a megállóhelyek végleges peronburkolatának készítése megkezdődött. A vonalszakasz átépítése keretében Velencefürdőnél és az úgynevezett gitáros emlékhelynél aluljáró épül. Martonvásáron új gyalogos aluljáró belső szerelési munkáit végzik. Elhelyezték a lifteket, valamint a vízelvezetés berendezéseit, továbbá a vonalszakasznak ezen a részén megkezdődött a tolatási padkák rendezése, s a váltófűtő berendezések telepítése. Dinnyés megállóhelyen ugyancsak új gyalogos aluljáró épül, a szerkezete már készül. Dinnyésnél egyébként megszüntették a régi állomást, s a faluhoz közelebb, új megállóhelyet építettek és adtak át május végén. A régi megállóhely neve Ó-Dinnyésre változott, a vonatok az új, Dinnyés néven szereplő megállóhelyen állnak meg. Elkészült a dinnyési útátjáró vágányzónába eső része. A csatlakozó útszakaszok építése azonban a korábbi esős időjárás miatt csaknem egy hónapot késik, emiatt az áthelyezett átjárót várhatóan e hét végén adják át a forgalomnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.