Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 31. 18:01, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Parkolósítás a Lövölde úton

Parkolósítás a Lövölde úton

Negyven új parkolót alakítanak ki a Lövölde úton, a 2-10. számú épületek mögötti területen.

A hétfői munkaterület-átadást követően jövő héten kezdődik az építkezés, melynek szeptemberi befejezését követően rendezik a zöldfelületet és mintegy 15 előnevelt 15 cm körméretű fát ültetnek.

Székesfehérvár számos pontján befejeződtek, illetve folyamatban vannak a parkoló-építések és -felújítások annak érdekében, hogy az egyre növekvő forgalmú nagyvárosban minél inkább orvosolni tudják a parkolási problémákat.

Jó néhány évtizede elhanyagolt, gazos és murvás az a hely, ahol kialakítják az új parkolóállásokat. Az autósok jelenleg is használják a területet, ám mivel az nem egységes és nem komfortos, így nem is alkalmas a megfelelő számú gépkocsi várakoztatására. A beruházással rendeződnek a körülmények, a hulladékkonténereket a közelbe áthelyezik, és parkosításra, környezetszépítésre is sor kerül. – hangsúlyozta Molnár Tamás területi önkormányzati képviselő.

A negyven, térköves és szegélyezett parkoló megépítése mellett felújítják a kapcsolódó járdákat és a területen keresztülfutó rövid utat újraaszfaltozzák. A nettó 23,6 millió forint értékű beruházás jövő héten kezdődik és szeptember második felében fejeződik be. Ezt követően, az ősz folyamán a Városgondnokság rendezi a zöldfelületet, minden négy parkolóálláshoz egy-egy fát ültetnek. – mondta Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőre.

Az autósok útszűkületre számíthatnak, de lezárásra nem lesz szükség a helyszíni munkálatok idején.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni