Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 26. 13:28, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Rekord látogatószám volt idén a Városi Strandon

Rekord látogatószám volt idén a Városi Strandon

Rekordszámú látogató vette igénybe a megújult Városi Strand szolgáltatásait idén nyáron, derült ki a Városgondnokság által összeállított statisztikából.

A tavalyi évhez képest közel a kétszeresére nőtt a látogatók száma. Mintegy negyvenezer felnőtt és gyermek pihent az új padokon, napozóágyakon a fák lombjai alatt, és élvezte a modern vízi játszótér, a pezsgőfürdő és a háromcsúszdás medence adta élményt.

A nagyszabású felújítás miatt ugyan csak két hónapot volt nyitva a strand, a város lakói - mint ahogy a számok is jól mutatják – minden időt kihasználtak arra, hogy kikapcsolódjanak a város szívében.

„A strand idei szezonját mutató adatok a sikerről szólnak!”, összegezte a Városgondnokság által kiadott statisztikát Dr. Cser-Palkovics András. „Székesfehérvár Önkormányzata minden évben végzett fejlesztéseket a Városi Strandon, azonban az idei évben – köszönhetően a tervezőknek és a Városgondnokságnak – sikerült kialakítani a város szívében egy otthonos, igazi pihenőövezetet, ahol a családok modern környezetben, megfelelően kikapcsolódhatnak a nyári időszakban. Külön öröm számomra, hogy a strand értékes faállománya, köztük az 1934-ben, még Csitáry G. Emil idejében ültetett platánfát is sikerült megmenteni. A 700 millió forintos, teljes mértékben önkormányzati beruházás a városi strand szempontjából mindenképpen értéknövelő befektetés volt.”, mondta Székesfehérvár polgármestere.

A Városgondnokság által összeállított statisztika alapján, míg a tavalyi évben összesen 20 589, addig az idei – mindössze két hónapos – idény alatt 38 742 belépő fogyott el.

A családbarát fejlesztéseknek köszönhetően háromszorosára nőtt a családi jegyet és az idénybérletet, kétszeresére a felnőtt és a kedvezményes strand belépőt váltók száma.

A megújult boltíves, régi árkádsoron át megközelíthető háromcsúszdás medence, a pezsgőfürdős, sodrófolyosós élménymedence, a felújított gyermekmedencék mellett a spray parkkal bővült vizes játszótér, új padok, pergolák és 200 napozóágy jövőre is várja a vendégeket.

szekesfehervar.hu

Címkék: városgondnokság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.