Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Szeptember 29. 08:19, szombat | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Rossz szezonkezdet, hazai pályán kapott ki az Alba Fehérvár

Rossz szezonkezdet, hazai pályán kapott ki az Alba Fehérvár

Az első bajnoki nem sikerült jól az új szezonban az Alba Fehérvár kosarasainak.

A Pécs ellen egy negyed után még vezettek Lóránték, de a szoros, ám nem túl színvonalas csatában az utolsó játékrész döntetlennel indult. Abban pedig jobban dobott és elhúzott a PVSK, a sok egyéni játékot erőltető Alba pedig nem tudott fordítani.

Egyik vezetőedző sem az ideálisnak elképzelt kerettel vágott neki a szezonnyitónak. Dzunics Braniszlav nem számíthatott Keller Ivánra, és nyilván az sem volt bekalkulálva, hogy mire eljön az első meccs ideje, Markovics Luka búcsút vesz a csapattól... A másik oldalon Csirke Ferenc feje Simon Kristóf és a frissen igazolt szerb center, Igor Keszar hiánya miatt fájhatott. Az Albában öt új légiós várta a feldobást, a Pécs a magyar mezőnyt jobban ismerő, olyan rutinos rókákra támaszkodhatott, mint Budimir és Csirics.

Az első akcióból Lóránt betalált, utána viszont kimaradt dobások jöttek mindkét oldalon. Pongó triplájával vezetett először a Pécs, válaszul az első nagy zsákolás jött, Heath mutatta be. Az amerikai mezőnyemberek nem villogtak, a negyed felénél 5-6 állt az eredményjelzőn. Cartwright kezét kellett kötözni, amíg ült, Freeman megszerezte első pontjait. Gyors egymásutánban három tripla is beesett, kettő a vendégek részéről, Bullock jegyezte az első fehérvárit. Amikor Boykins is beköszönt kintről, majd Heath befejezett egy lerohanást, jött az első pécsi időkérés (20-14). Ezt egy elrontott Alba-támadás után Csirics 2+1-e követte, majd a veterán szerb újabb kosarat szerezve zárta az első negyedet.

A második sem kosárözönnel indult, több mint két perc alatt csak egy Boykins-duplát jegyezhettünk fel. Érezhető volt az összeszokottság hiánya mindkét csapaton, sok volt az egyéni próbálkozás. Tóth Péter és Varga Máté is pályára került, előbbi kosarat is szerzett, majd gólpasszt adott Lórántnak. A kapitány aztán egy kosár utáni büntetővel az addigi legnagyobb előnyt is kialakította (30-23), de érezni lehetett, ez nem lesz egy gálaelőadás egyik oldalon sem. Újfent egy Csirics-tripla segített a Pécsnek, jöhetett Dzunics mester első időkérése. A pécsi hátvéd, Taylor érte el először a tíz pontot, aztán már fordítottak a vendégek. Kellett ehhez, hogy az Alba tucatnyi eladott labdánál járjon… A hazaiaktól Boykins jutott tíz fölé egy triplával, de a félidőt „stílszerűen” újabb eladott labda zárta, így vezetett a Pécs.

Fordulás után végre kosarakkal indult egy negyed, kár, hogy a Pécs dobott triplát, duplát… Megint Boykins szépített, majd Cartwright is beköszönt és egy pontra feljött az Alba. Budimir rutinja jól érvényesült a baranyaiaknál, a Fehérvárban ez Lóránt játékában van benne leginkább, mindketten húzták is a szekeret. Nemcsak felállt védelem ellen, lerohanás közben is hibázott a Dzunics-csapat, viszont harcolt derekasan, így „csúnya kosarakkal” sikerült fordítani. Taylor nem hagyta, hogy tartós maradjon ez az állapot, jó betörésekkel szerzett négy pontot. Erre meg Freeman válaszolt öttel, ha színvonalas nem is, izgalmas volt a meccs. Csirics palánkos triplája beesett, és elképesztő adok-kapok után zárult a játékrész, döntetlen állással.

A védekezéssel volt kevesebb gond mindkét oldalon, a dobószázalék ellenben nem adott okot büszkeségre. Budimir triplával javított rajta, majd büntetőket is kiharcolt, de kihagyta azokat. Két és fél perc alatt csak egy Alba-pont született, időt is kért Dzunics. Hiába, megint Budimir-tripla jött, a hazaiak pedig erőlködtek, egyéni próbálkozásaikkal semmire se mentek. Taylor elérte a húsz pontot, a Pécs pedig 69-61-re vezetett, igaz utána kipontozódott az amerikai. Nem számított, az üresen hagyott Budimir újabb hármasával már „szakadéknyi” különbség alakult ki, a negyed állása éppen 12-1 volt a Pécsnek… Lóránt triplája megtörte a jeget, majd Freeman követte a példáját, de Budimirben és Csiricsben bízhattak a vendégek. Az Alba pedig eladta a labdákat, és simán elvesztette az első meccset a szezonban.

Alba Fehérvár - PVSK Veolia 71-88 ( 20-19, 15-18, 25-21, 11-28)

Alba: Cartwright 3, Freeman 15/6, Filipovics 2, Lóránt 19/3, Heath 12/3. Csere: Boykins 15/9, Bullock 3/3, Varga, Tóth P. 2, Takács M.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.